Gündem Jammerlı oto hırsızlık çetesi!

Jammerlı oto hırsızlık çetesi!

Paylaş
Jammerlı oto hırsızlık çetesi!

Jammerlı oto hırsızlık çetesi!

İzmir polisi, elebaşılığını daha önceden yakalanıp serbest bırakılan N.Ö.'nün yaptığı jammerlı 4 kişilik otomobil hırsızlığı şebekesini, operasyonla çökertti. Şüphelilerden Ş.D., nikahının ardından döndüğü evinde yakalandı.

Haberin Devamı

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 5 ay önce, Karşıyaka'da bir otomobilden çaldığı 80 kilogram gümüşle, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde işyeri açan, gözaltına alınıp serbest bırakılan N.Ö.'nün, tekrar faaliyette bulunduğunu saptadı. Harekete geçen ekipler, N.Ö.'nün elebaşılığındaki suç şebekesine operasyon düzenledi. Eş zamanlı yapılan baskınlarla, nikahının ardından evine dönen Ş.D., kardeşi A.İ.D. ve Hollanda'ya kaçmak için hazırlık yaptıkları belirlenen H.D. ve N.Ö. yakalandı. Şüphelilerden H.D.'nin 20, N.Ö.'nün ise 7 ayrı suçtan kaydının olduğu belirlendi.

ANAHTAR GÖRÜNÜMLÜ JAMMER

Şüphelilerin, Balıkesir'de tatil yapan bir gazetecinin otomobilinden 11 bin TL çalınması, İzmir, Manisa, Aydın ve Balıkesir'de 13 ayrı otodan hırsızlık olayına karıştıkları saptandı. Evlerinde yapılan aramada, anahtar görünümlü sinyal kesici olarak bilinen jammer cihazı, çok sayıda dizüstü bilgisayar, ziynet eşyaları ele geçirildi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin, takibe aldıkları kurbanlarının araçlarından indikleri sırada jammer cihazını çalıştırıp kapıların kilitlenmesini önledikleri, böylelikle hırsızlığı gerçekleştirdikleri belirlendi. Emniyet'te işlemleri tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

DHA