Gündem Jandarma ve donanma komutanları belli oldu

Jandarma ve donanma komutanları belli oldu

Paylaş
Jandarma ve donanma komutanları belli oldu

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Orgeneral Yaşar Güler’den boşalan Jandarma Genel Komutanlığı görevine Korgeneral Arif Çetin, Donanma Komutanlığı'na ise Koramiral Ercüment Tatlıoğlu atandı

Çetin, Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Korgeneral rütbesindeki ilk isim oldu. Çetin, geçen yılki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı ile Korgeneral rütbesine terfi etmiş ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na atanmıştı. 31 Temmuz 2016’da atandığı bu görevi yaklaşık bir yıl sürdü. Çetin, yeni görevine 30 Ağustos 2017 tarihi itibarıyla başlayacak.

Çetin’in bu göreve atanması Jandarma Genel Komutan vekilliği görevini sürdüren ve kendisinden daha kıdemli olan Korgeneral Ata Kalkan’ın görevinden ayrılıp, emekliliğini istemesine yol açtı. Kalkan için bugün öğleden sonra bir veda töreni de düzenlendiği öğrenildi.



Korgeneral Çetin, 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı karargah binasını darbecilerden ele geçirme operasyonunu yöneten isimdi.

TATLIOĞLU ATANDI


Donanma Komutanlığı'na da Koramiral Ercüment Tatlıoğlu atandı.




Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan emekli oluyor