Gündem Jandarma 'ölüm yolu'nu kesti

Jandarma 'ölüm yolu'nu kesti

Paylaş
Jandarma 'ölüm yolu'nu kesti

Jandarma, aşırı tonajlı kamyonlar yüzünden adeta ölüm yoluna dönen Kemerburgaz'a girişi durdurdu; kamyoncular protesto etti

Jandarma, aşırı tonajlı kamyonların Kemerburgaz’a girişini durdurdu. Jandarmanın uygulamasını protesto eden kamyoncular kontak kapattı.

ARKADAN ÇARPTI: 2 YARALI

Dün Avcılar Ambarlı’dan hafriyat alan iki kamyon, Tayakadın Köyü’ndeki döküm alanına doğru yola çıktı. Ancak Sinan Midi, 34 FVA 60 plakalı kamyon ile 06.30 sıralarında Kemerburgaz-Saray Otoyolu’nun Ağaçlı Kavşağı"nda henüz belirlenemeyen nedenle önünde seyreden Ahmet Gülen idaresindeki 34 UNV 71 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada Ahmet Gülen’in kullandığı kamyon orta refüje çıkarak devrildi. Sinan Midi ise kamyon içinde sıkıştı. Yaralanan iki sürücü çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldı. Kamyon kazası nedeniyle yol trafiğe kapandı. Kazayı duyarak olay yerine gelen kamyon sürücüleri, denetimlerin yetersiz olduğunu savundu.

3 KAMYON ÇARPIŞMIŞTI

Son günlerde benzer kazalar ve yarış iddialarıyla adı gündemde olan aynı yolda iki gün önce de kaza yaşanmış, 3 kamyonun karıştığı zincirleme kazada 1 kişi ölmüş 3 kişi de yaralanmıştı.

Kemerburgaz Yolu’nda son günlerde meydana gelen kamyon kazaları jandarmayı harekete geçirdi. Jandarma ekipleri yüksek tonajlı kamyonların Kemerburgaz’a girişini durdurdu. Uzun trafik kuyruğunun oluşmasına neden olan uygulama sivil araçların geçişine de engel oldu. Çok sayıda araç trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Jandarmanın geçişlere izin vermesinden sonra trafik 2 saat sonra normale döndü.

ARAÇLAR TRAFİKTE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Jandarma ekiplerinin yüksek tonajlı hafriyat taşıyan kamyon şoförlerine yaptıkları uygulama nedeniyle Hasdal Kavşağı’nda uzun kuyruklar oluştu. Trafikte ilerlemekte güçlük çeken araç şoförleri jandarmaya ve kamyonculara tepki gösterdiler. Hasta götüren bir sürücü, "Yolu kapattılar 2 saat oldu esiriz burada, hasta götüreceğim hastam ölmek üzere ne yapacağım bilmiyorum’ diyerek jandarmaya ve kamyonculara tepki gösterdi.

’HIZ KONTROLÜ YAPILMIYOR’

Kamyoncuların yaptığı eylem için olay yerine gelen Avrupa Yakası Hafriyat Derneği Başkanı Fikri Polat hız kontrolü yapılmadığı için bu kazaların olduğunu söyledi. Başkan Fikri Polat, "Bu yasal bir eylem değil. Burada hız kontrolü yapmaları lazım. Hiçbir şekilde hız kontrolü yapılmıyor. Sadece tonaj kontrolü yapılıyor. Tem otoyolu kitlendi bütün trafik birbirine girdi.2 gündür burada kazalar olmuş. O nedenle kamyonları almıyorlar. Halbuki biz bir kurumuz bizi çağırsınlar oturup konusalım. Biz üyelerimizin hepsine diyoruz yavaş gidin, zaten bu araçlar 80-90 km hızı geçmeyen araçlar. Gece çalışanlar var onlar kazalara sebep oluyor genelde. Ama çözüm değil yolu kesmek. TEM Otoyolu Mahmutbey gişelerden Hasdal’a kadar kapanacak" diyerek jandarmanın hız kontrolü yapmasını istedi.

Kamyoncular sadece kendilerine geçiş verilmediğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait kamyonların geçişine izin verildiğini söyleyerek jandarma ekiplerine sitem ettiler. Uzun süren tartışmaların ardından trafik yaklaşık 2 saat sonra normale döndü.

Uğur ALAATTİNOĞLU - Zeki GÜNAL/ İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı