Gündem Jandarma'dan Formula1 tatbikatı

Jandarma'dan Formula1 tatbikatı

Paylaş
Jandarma'dan Formula1 tatbikatı

Hafta sonu yapılacak Formul yarışları öncesi İstanbul Jandarması da bölgede güvenlik tatbikatı yaptı

Hafta sonu Tuzla'daki İstanbul Park'ta gerekleştirilecek olan Formula 1 yarışları öncesinde İstanbul İl Jandarma ekipleri güvenlik tatbikatı yaptı

Pistin A kapısında gerçekleştirilen tatbikat Jandarma özel timinin iki araç ile gelişiyle start aldı. Araçlardan inerek koşar adım tek sıraya giren özel timler, silahları, güneş gözlükleri ve kulaklıklarıyla dikkat çekti.

Ardından Jandarma'nın özel eğitimli bomba arama köpeği de becerisini sergiledi. Eğitimli köpek piste giren araçları didik didik aradı.. Binlerce kişinin izleyeceği F1 yarışı sırasında olası bomba ve şüpheli paketler için de jandarmanın bomba imha robotu devreye girdi.

Uzaktan kumanda ile araçtan indirilen bomba imha robotu şüpheli çantayı uzaktan kumanda aracılığıyla pistin girişinden alarak uzak bir noktayla taşıdı. Şüpheli paket daha sonra bomba imha robotu tarafından patlatıldı.

İstanbul Park'ın değişik noktalarına yine güvenlik önlemleri açısından 50 güvenlik kamerası konuldu. F1 yarışları için gelen turistler de jandarmanın tatbikatını ilgiyle izledi.

Ramazan ALMAÇAYIR - İSTANBUL DHA