Dünya Japon First Lady eşini madara etti!

Japon First Lady eşini madara etti!

Paylaş
Japon First Lady eşini madara etti!

Japonya'nın çiçeği burnunda başbakanı Naoto Kan'a en büyük eleştiri eşinden geldi: “Kocam gibi bir adam nasıl başbakan oldu anlamadım...”

Hafif sıklet

Haberin Devamı

Japonya’da giyim tarzı ve moda anlayışıyla eleştirilen yeni başbakan Naoto Kan’a (63) en büyük eleştiri muhalefetten değil, eşinden geldi.

First Lady Nobuko Kan (64), yayınladığı kitabında kocasının eksik yönlerini sıralayınca Başbakan Naoto Kan zor durumda kaldı.

First Lady’ye göre, kocasının moda anlayışı korkunç, yemek yapamıyor ve entelektüel anlamda ‘hafif sıklet’. First Lady kitabında, “Bu adamın başbakan olmasının doğru olup olmadığını sorguluyorum, çünkü onu çok iyi tanıyorum” diyor.

Sınıfta kaldı

Nobuko Kan, kocasının ülkeye liderlik etmeye uygun olmadığını şu sözlerle anlatıyor: “Dünya siyaset sahnesindeki çoğu kişi hafif sıklet. Onlardan birini seçtiğinizde bu tür sonuçlar ortaya çıkıyor.” First Lady, kocasının hükümet programını sunarken yaptığı konuşmada sınıfta kaldığını söyleyerek, “Bir aile üyesi olarak bile performansına geçer not veremedim” diyor.

Haberin Devamı

Karısını aldattı

Nobuko Kan, kendisine ‘First Lady’ olarak hitap edilmesini de istemiyor. Nobuko Kan, kocası 1 ay önce başbakan olduğunda “Eşi olarak elimden geleni yapacağım, ama özgürlüğümü de korumak istiyorum” demişti.

39 yıldır evli olan ve 2 çocukları bulunan çiftin ilişkisi, 1998’de Naoto Kan’ın başka bir ilişkisi olduğunun ortaya çıkmasıyla çatırdamıştı.

Evdeki muhalefet

Başbakan Naoto Kan, “Evdeki muhalefet” olarak tanımladığı eşinin kitabını korkudan okuyamadığını itiraf etti. Nobuko Kan açıklamalarıyla tartışma yaratan ilk ‘First Lady’ değil. Bir önceki Başbakan Yukio Hatoyama’nın eşi Miyuki Hatoyama, önceki hayatında Venüs gezegenine gittiğini ve orada Hollywood yıldızı Tom Cruise ile karşılaştığını anlatmıştı. Üstelik Hatoyama’ya göre Tom Cruise da Japon’du.