Ekonomi Japon Merkez Bankası'ndan 170 milyar dolar daha

Japon Merkez Bankası'ndan 170 milyar dolar daha

Paylaş
Japon Merkez Bankası'ndan 170 milyar dolar daha

Japonya Merkez Bankası ülkedeki bankacılık faaliyetinin normal olarak devam edebilmesi için ikinci kez para aktarıyor. Bu destekle birlikte piyasalara toplam 689 milyar dolar aktarılmış olacak

Japonya Merkez Bankası (BoJ) deprem sonrası piyasalarda yaşanan tansiyonu düşürmek için para piyasalarına 5 trilyon yeni (61 milyar dolar) hemen, 8.8 trilyon yeni (109 milyar dolar) de yarın ve Cuma günü olmak üzere, 13.8 trilyon yen (170 milyar dolar) daha likidite sağlayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Bu son kaynakla birlikte BoJ'un, ülkeyi yıkan deprem sonrasında Japonya'daki bankacılık sisteminin normal işleyişini devam ettirmesi için aktardığı acil fonların miktarı 55.6 trilyon (689 milyar dolar) yene ulaşmış olacak.

BoJ, son açıklanan miktarın 5 trilyonluk kısmının bankaların kısa vadeli borçlanma gerçekleştirdikleri piyasaya hemen sağladı. Banka, Pazartesi günü piyasalar işleme başladıktan sonra likidite konusunda arka arkaya önlemler aldı.

Pazartesi günü piyasalara 15 trilyon yen likidite veren ve varlık alım programını 5 trilyon yen artıran Banka, Salı günü de yine 8 trilyon yen tutarında likidite sağlamıştı.