Yaşam Japon yapıştırıcısı elden nasıl çıkar?

Japon yapıştırıcısı elden nasıl çıkar?

Paylaş
Japon yapıştırıcısı elden nasıl çıkar?

Sürekli çıkan, bir türlü yapışmayan malzemeleri artık uğraşmayacağınız şekilde birbirine yapıştıran süper bir malzemedir Japon yapıştırıcı. Japon yapıştırıcısını ne çözer konusuna geçmeden önce, merak ettik neden Japon yapıştırıcı diye ancak anlaşıldı ki bu yapıştırıcının Japonlarla ilgilisi yok

Muhtemelen bir pazarlama taktiği olarak, belki sumo güreşçilerinin güçlerinden, belki de Japon teknolojisinin etkisiyle adı Japon yapıştırıcısı olarak kalmış. Aslında ikinci dünya savaşı sonrasında Amerika Birleşik Devletlerinde keşfedilmiş, uzunca bir süre de yüzüne bile bakılmamış. Ancak yıllar sonra değeri anlaşılmış bir üründür.

Japon yapıştırıcı, dünyada süper yapıştırıcı ya da anında yapıştırıcı (super glue) adıyla bilinir ve içeriğinde çözücü bulunmadığı için güçlü, aynı zamanda çabuk kuruma özelline sahiptir.

Peki diyelim ki, hatta umalım ki hiç kimsenin başına gelmesin, Japon yapıştırıcısı elinize bulaştı.

Japon yapıştırıcısı elden nasıl çıkar?

Japon yapıştırıcıların çözülmesini sağlayan üç etken mevcut. Bunlar su, aseton ve ısı.

Suyu uygularken, sıcak buhar halinde kullanmak daha etkili. Bunun dışında maalesef hiçbir yöntem mevcut değil.

'Şu anda elim Japon yapıştırıcısıyla yapıştı ne yapmalıyım?' diyorsanız; öncelikle sakin olun. Hızlı hareket etmek derinizin yırtılmasına sebep olabilir. İçinde aseton olan bir tırnak cilası temizleyicisi alın. Özellikle içinde aseton olmasına dikkat edin. Çünkü piyasada protez tırnaklar nedeniyle aseton içermeyen tırnak cilası temizleyicileri mevcut.

Yukarda da bahsettiğimiz gibi aseton Japon yapıştırıcısının çözülmesinde en etkili madde. Bu nedenle önce içeriğinde aseton bulunan bir tırnak cilası temizleyicisine ihtiyacınız olacak.

Sonra elinize Japon yapıştırıcının geldiği bölgeye birkaç damla damlatın biraz bekleyin. Aseton Japon yapıştırıcıyı yumuşatacaktır ama tamamen çözmez.

Çok dikkatli olarak ve acele etmeden elinizden kaldırmaya çalışın.

Hızlı hareket etmeyin çünkü derinizi de kaldırabilirsiniz. Bu şekilde birçok vaka mevcuttur.

ASETONUNUZ YOKSA...

Japon yapıştırıcısı elden nasıl çıkar, asetonsuz, diyorsanız.
Yapacağınız şey çok basit. Elinizi bir süre sıcak suda bekletin ve derinizin iyice ıslanmasını bekleyin.

Bu arada Japon yapıştırıcıda biraz yumuşamalı. Sonra derinizden sıyırabileceğiniz bir yardımcı malzemeyle, hafif ve çok dikkatli hareketlerle kazıyın.

Eğer geniş bir alana yapışmışsa mutlaka doktora gidin. Kendiniz çözmeye çalışmayın.

Eğer derinizden tamamen kazımayı başardıysanız, ellerinizi tekrar ılık bir su ile yıkayın ve nemlendirici krem sürün.

Haberin Devamı