Türkiye (Son Dakika) Japonları evlenme vaadiyle kandırdı

Japonları evlenme vaadiyle kandırdı

Paylaş
Japonları evlenme vaadiyle kandırdı

İstanbul'a turist olarak gelen iki Japon kadın turisti evlenme vaadiyle dolandırdığı iddia edilen İsmail Y. polis tarafından yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen İsmail Y.'nin başka bir Japon kadınla evli olduğu ortaya çıktı

İstanbul'a turist olarak gelen iki Japon kadın turisti evlenme vaadiyle dolandırdığı iddia edilen İsmail Y.(28) polis tarafından yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen İsmail Y.’nin başka bir Japon kadınla evli olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

JAPON YENİ ALMIŞ


İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran Japon turist Y.O. (40) turist rehberi olarak tanıdığı İsmail Y.’y ile bir yıl önce tanıştığını sevgili olduklarını söyledi. Şikayet dilekçesinde Y.O. "Benimle evleneceğini söylüyordu. Bu süre içinde benden 3 milyon Japon Yeni para aldı. Daha sonra ortadan kayboldu" dedi. Polis bu şikayet üzerine başlattığı soruşturmada İsmail Y.’yi Sultanahmet’te gözaltına aldı.

İMAM NİKAHI KIYDIRMIŞ


Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek şikayetle ilgili sorgulanan İsmail Y., kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi ve dolandırdığı iddia ettiği 3 milyon lirayı şikayetçi Y.O. ile birlikte harcadıklarını söyledi. Soruşturma sürerken başka bir kadın Japon turist de polise başvurarak İsmail Y.’nin kendisini evlenme vaadiyle dolandırdığını söyledi. Japon turist Y.M., İsmail Y.’nin kendisini Ordu’ya götürdüğünü burada dini nikah kıydığını bazı belgeler göstererek resmi evlilik işlemlerinin sürdüğünü söylediğini belirtti. Turist Y.M., bu süre zarfında İsmail Y.’ye 115 bin lira para verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde yapılan sorgulanan İsmail Y.’nin 2004 yılında başka bir Japon vatandaşıyla evlendiği ortaya çıktı. İsmail Y.’nin eşinin Japonya’da olduğunu onu bulamadığı için boşanamadığını söylediği belirtildi. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen İsmail Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.