Bilim - Teknoloji Japonlar'ı Maraş dondurması merakı sardı
Paylaş
Japonlar'ı Maraş dondurması merakı sardı

Türkiye’ye bu yılın 7 ayında gelen Japon turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76.70 artışla 42 bine çıktı

Dünyada en çok kullanılan arama motoru Google’un bir aylık trend verilerine göre Japonya’da Türkiye ile ilgili en çok aranan konular arasına Maraş dövme dondurmasının da listeye girmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

EN ÇOK BUNLAR ARATILIYOR

Japonların dondurmayı araştırması ise ustaların yaptığı ilginç şovundan kaynaklanırken Türkiye ile ilgili aramalarda Maraş dondurması dışında lokum, rakı, lira, İstanbul, uluslararası ticaret, Osmanlı İmparatorluğu, Sultanahmet Camii, balon uçuşları ile ilgili konularda üst sıralarda yer aldı. Japonlar Türkiye'de Kapadokya'ya balon turu için gelen turistler sıralamasında listelerin en önünde yer alıyor.

‘TÜRKİYE’YE TATİL 2019’ ARAMALARINDA ARTIŞ

Bu arada Türk turizmindeki yeniden yükselme trendi Google’un verilerine de yansıdı.Google’un son 12 aylık trend verilerine göre dünya genelinde “Holiday to Turkey 2019”(Türkiye’ye tatil 2019) aramaları büyük artış gösterdi.

"HER ŞEY DAHİL" ARAMALARINDA DA ARTIŞ OLDU

Kullanıcıların Türkiye tatili 2019 ile ilgili ise aradıkları konular ise “Türkiye, her şey dahil, paket tur, Marmaris, Antalya, tatil köyü, uçuş kelimeleri ile aramaları büyük çıkış gösterdi.

Haberin Devamı

En çok aramalarda artışın yaşandığı yer ise Birleşik Krallık oldu. Birleşik Krallık’ta en çok Türkiye ile ilgili aramalar ise İskoçya ile İngiltere’den yapıldı. Burada yapılan aramalarda en çok artış ise “her şey dahil” konusunda oldu.