Ekonomi Japonya, 6 yıl sonra dövize müdahale etti

Japonya, 6 yıl sonra dövize müdahale etti

Paylaş
Japonya, 6 yıl sonra dövize müdahale etti

Japonya, 6 yıl sonra dövize müdahale etti

Japonya Merkez Bankası (BOJ), Japon Yeni’nde yaşanan hızlı değerlenmeyi engellemek için 6 yıldır ilk kez döviz piyasasına müdahale ederek, ABD Doları aldı.

Haberin Devamı

Japonya Merkez Bankası’nın 83 yen seviyesinin altından alıma başladığı ve yerel saatle 10.35’de yapılan müdahalenin devam ettiği belirtiliyor.
Bu sabah 82,87 yen seviyesine kadar gerileyen Dolar, müdahale ile birlikte 84,99 yen seviyesine kadar çıktı.

Japon yetkililer, Merkez Bankasının piyasaya ne kadar Yen sürdüğü konusunda bir rakam telaffuz etmiyor.
Güçlü Yen’in, denizaşırı bölgelerde ürünlerinin rekabet gücünü azalttığı için Honda Motor Co. ve Panasonic Corp. gibi Japon ihracatçılarını olumsuz yönde etkilediği ifade ediliyor.

-"FİNANSAL PİYASALARA İSTİKRAR KAZANDIRMAK İÇİN MÜDAHALE EDİLDİ"-

Japonya Maliye Bakanı Yoshihiko Noda, kurlardaki hızlı hareketlerin önüne geçmek için döviz piyasasına müdahale ettiklerini söyledi.
Noda, döviz piyasasındaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini belirterek, gerektiğinde müdahaleyi de içeren kararlı adımlar atacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Japonya’nın döviz piyasasına tek başına müdahalede bulunduğunu kaydeden Noda, diğer merkez bankalarının dahil olmadığına dikkati çekti.
Japonya Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa ise müdahaleyi teyit ederken, döviz fiyatlarındaki hareketliliğin ülke ekonomisi için tehlikeler oluşturduğunu belirtti ve müdahalenin, finansal piyasaların istikrar kazanmasına yardımcı olmasını umduğunu söyledi.
Shirakawa, piyasalara bol finansman sağlamaya devam edeceğini vurguladı.