Gündem 'Japonya Akkuyu için örnek olsun'

'Japonya Akkuyu için örnek olsun'

Paylaş
'Japonya Akkuyu için örnek olsun'

Mersin'in Gülnar İlçesi'ne bağlı Büyükeceli Beldesi'nde Japonya'da yaşanan facianın ardından harekete geçen vatandaşlar bölgeye Akkuyu Nükleer Santrali yapılacak olmasını protesto etti

Türkiye ile Rusya arasında Akkuyu Nükleer Santral’in kurulması amacıyla sözleşme imzalanmasının ardından, kararı defalarca protesto eden bölge halkı, Japonya’nın karşı karşıya kaldığı tehlikeyi izledikten sonra endişeleri arttı.

Haberin Devamı

Japonya’da yaşanan nükleer faciayı Türkiye’de yaşamak istemediklerini belirten Gülnarlılar, Japonya’nın örnek alması gerektiğini bildirdi. Bölgenin eşsiz bir deniz ve doğal güzelliğe sahip olduğuna dikkati çeken vatandaşlar, "Türkiye Japonya’da yaşananları görüp ders almıyorlar mı? Cennet gibi memleketimize bu çöplüğün kurulmasını istemiyoruz. Bizi Rusya’ya neyin karşılığında satıyorlar? Biz satılık değiliz" diyerek tepki gösterdi.

Büyükeceli’de yaşayan ve çiftçilik yapan 2 çocuk annesi 44 yaşındaki Neriman Dere, "Ölürüm de buraya nükleer santral yapılmasına izin vermem. Biz niye satılıyoruz Rusya’ya, biz onların çöplüğü olmaya mahkum muyuz? Biz bunu hak ediyor muyuz? Gelecek nesillerimiz bize lanet olsun demeyecek mi?" dedi.

Haberin Devamı

Büyükeceli Cumhuriyet Mahallesi eski muhtarı 64 yaşındaki Mustafa Gök ise, "Ülkemde Çernobil olmasını istemiyorum. İşte olanlar meydanda, Japonya’da olanları Türkiye görmüyor mu? Görsünler de örnek alsınlar. Benim memleketimi ateşe atmaya kimsenin hakkı yok. Benim dedelerim bu ülke için Çanakkale’de şehitler vermiş. Kan pahasına alınan memleketimin zehirlemeye kimsenin hakkı yok. Atom santralinin yapılmasını istemiyorum" diye konuştu.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE (Mersin), (DHA)