Dünya Japonya’da ehliyetini veren yaşlı sürücülere cenaze indirimi

Japonya’da ehliyetini veren yaşlı sürücülere cenaze indirimi

Paylaş
Japonya’da ehliyetini veren yaşlı sürücülere cenaze indirimi

Japonya'da yaşlı sürücülerin karıştığı trafik kazalarının ciddi bir soruna dönüşmesi üzerine kampanya başlatıldı. Buna göre ehliyetinden vazgeçen yaşlı sürücülere cenaze hizmetlerinde yüzde 15 indirim yapılacak

Japonya’da yaşlıların trafikten elini eteğini çekmesi için kampanya başlatıldı.

Kyodo haber ajansı, Aichi bölgesinde 89 cenaze evi işleten Heiankaku şirketinin ehliyetinden feragat edecek yaşlı sürücülere cenaze hizmetlerinde yüzde 15 indirim yapacağını duyurdu.


AİLE ÜYELERİ VE YAKIN AKRABALAR DA FAYDALANABİLECEK


Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin ehliyetlerini bölgelerindeki karakola teslim etmesi gerekiyor. Araba kullanmaktan vazgeçen yaşlı sürücülerin aile üyeleri ve yakın akrabaları da indirimden faydalanabilecek.

Yerel yetkililer, son bir yılda Aichi’de meydana gelen ölümlü kazalardan yüzde 13,2’sine 75 yaş üzeri sürücülerin karıştığına dikkati çekerek kampanyanın yaşlıları araba kullanmaktan vazgeçmeye teşvik etmek için başlatıldığını açıkladı.

Daha önce Osaka bölgesinde benzeri bir kampanya başlatılmış ve ehliyetini iade eden yaşlı sürücülere yiyecek mağazalarında, cenaze evlerinde indirim sağlanmıştı.


GAZ İLE FREN PEDALINI KARIŞTIRIYORLAR


Yaşlı sürücüler, genellikle gaz ile fren pedallarını karıştırdıkları ya da yanlışlıkla geri vitese taktıkları için kaza yapıyor.

Japonya’da 2015 verilerine göre, 75 yaş üstü 4,8 milyon sürücü bulunuyor. Geçen yıl Yokohama kentinde 83 yaşındaki bir sürücü, aracının kontrolünü yitirince kaldırımdaki çocukların arasına dalmıştı. Bu kazada 1 öğrenci ölmüş ve 4 öğrenci de yaralanmıştı.

Haberin Devamı