Yaşam Japonya'dan gelip yaşlıların ayaklarını yıkadı

Japonya'dan gelip yaşlıların ayaklarını yıkadı

Paylaş
Japonya'dan gelip yaşlıların ayaklarını yıkadı

Germencik Belediyesi’nin, ‘Yaşlı Dostu’ projesi kapsamında Japonya’dan getirdiği Mariko Ito yaşlılara ücretsiz ayak banyosu yaptı.

Germencik Belediyesince geçen yıl hayata geçen YADEM Yaşlı Dostu Germencik projesi kapsamında Japonya’dan gelen Mariko Ito, kendi ülkesinde uyguladığı ayak banyosunu Germencikli yaşlılara da uyguladı. Gönüllü olarak bu uygulamayı yaptığını aktaran Ito, Ayakların ısınması ve kan dolaşımını düzenlemesinin yanı sıra vücuda oksijenin dağılmasına yardımcı olan Aşiyu yöntemini uyguluyoruz. Kimseden de hiçbir para almıyoruz. Çünkü biz Japonlar Türkiye’yi çok seviyoruz. Ben Japonya’da da yaşlılara her zaman bu masajı yapıyorum. Ben insanları çok seviyorum” dedi.

“4 BİNİ AŞAN YAŞLIMIZA HİZMET VERİYORUZ”


Yaşlıların her türlü bakımını önemsediklerini söyleyen proje sorumlusu Gerontolog Sıla Ayan, “Bir yıl önce başlattığımız projemiz kapsamında şu an sayısı 4 bini aşan yaşlımıza hizmet veriyoruz. Bu ağ genişledikçe gönüllü bir şekilde insani değerlere dayanan bu hizmetler anlaşıldıkça uluslararası alanda da giderek artan ilgi buluyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

“YAŞAM TARZINI DAHA İYİ SEVİYELERE GETİRECEĞİZ”


Germencikli vatandaşların sağlığı ve yaşam tarzını daha iyi seviyelere getirebilmek çalışmalar yaptıklarını söyleyen Germencik Belediyesi Ümmet Akın, “Projemizin başlangıç aşamasında geçtiğimiz yıl Yaşlı Danışma ve Eğitim Merkezini (YADEM) herkesin rahatlıkla ulaşabileceği Kent Meydanı Kültür Evimizde açılışını gerçekleştirmiştik. Yaşlılığa bağlı olarak 60 yaş ve üzeri tüm Germencikliler yaşlanmanın biyolojik, psikolojik, ekonomik ve sosyal anlamda tüm alanlarının incelenmesi adına bu hizmetten faydalanıyorlar. Bu yıl Japonya’dan gelen 2’nci kafilemizi Germencik’te ağırlıyoruz. Daha evvel Dünyaca ünlü Japon Uzman Hiroshi Nakajima ilçemizde biyolojik yaş ölçümleri yaparak onların yaşına uygun egzersiz hareketlerini uygulamalı olarak göstermişti. Bu defa ise Japonya’da bilinen Aşiyu yöntemini Mariko Ito hanımefendi yaşlılarımıza uygulamalı olarak anlattı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı