Bilim - Teknoloji Japonya depremi elektroniği de vuracak
Paylaş
Japonya depremi elektroniği de vuracak

Japonya'da meydana gelen depremin teknoloji dünyasına da büyük darbe vuracağı yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Deprem birçok cihazın fiyatını yukarılara çekecek

Japonya'da meydana gelen depremin getirdiği yıkım ve daha sonrasında oluşan nükleer tehlike tüm dünyayı endişelendiriyor. İşin insani boyutunun çok vahim hallerde olduğu kesin. Öte yandan, depremin sebep olduğu başka etkiler de yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapan Japonya'da büyük markalar birçok yerde üretim yapamaz hale geldi.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız haberde NAND ve DRAM bellek üretiminin durma noktasına geldiğini ve fiyatların artacağını belirtmiştik.

LCD Bileşenleri Üretilemiyor

Şimdi ise aynı durumun LCD üretimi için de geçerli olduğu ortaya çıktı. Digitimes'ın haberine göre LCD ekranlar için bileşen üretip tüm dünyaya satan Hitachi, Sharp, Sony, Nikon ve Canon gibi firmaların üretimi önemli ölçüde aksamış durumda. Üretimin aksaması teslimatların da aksamasına dolayısıyla fiyatların artmasına yol açacak.

Bahsi geçen firmaların tüm üretimin çok büyük bir oranını kapsaması da etkinin çok daha büyük olmasına yol açacak. Örnek vermek gerekirse, Sony ve Hitachi LCD ekranlarda kullanılan anizotropik iletken film üretiminin %70'ini yapıyorlar. Nikon ve Canon ise LCD'lerde devre bileşenlerini oluşturmak için kullanılan stepper cihazlarının neredeyse %100'ünü üretiyor.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.