Ekonomi Japonya Merkez Bankası piyasayı rahatlattı

Japonya Merkez Bankası piyasayı rahatlattı

Paylaş
Japonya Merkez Bankası piyasayı rahatlattı

Japonya Merkez Bankası (BoJ), deprem ve tsunaminin ardından finansal piyasaları istikrara kavuşturmak için bankacılık sistemine 3 trilyon yen (26 milyar avro) likidite sağladı.

Piyasalara ilk olarak 15 trilyon yen, ardından 5 trilyon yen enjekte eden BoJ, son kararla birlikte dünden bu yana bankacılık sistemine toplam 23 trilyon yen (202 milyar avro) likidite sağladı.

Haberin Devamı

BoJ, finansal sistemini deprem, tsunami ve ardından yaşanan nükleer santrallerdeki ciddi problemlerin etkilerinden korumaya çalışıyor.
Japonya Merkez Bankası dün yaptığı yönetim kurulu toplantısının ardından para politikasını gevşetmek için yeni adımlar atılmasına karar vermişti. Bankanın açıklamasında, "Finansal piyasalardaki istikrarı sağlamak için likidite sağlanması da dahil her olası önlemi alacağız. Depremin verdiği zarar coğrafi olarak yayılıyor ve muhtemelen üretim düşecek" ifadelerine yer verilmişti.

Banka, varlık alım programının büyüklüğünü ise 5 trilyon yen (60,8 milyar dolar) artırarak 40 trilyon yene (486,4 milyar dolar) çıkarmıştı.
Japonya, deprem ve tsunaminin ardından devasa temizlik operasyonu, potansiyel nükleer tehlike, elektrik kesintileri ve ekonomide bozulmayla boğuşuyor.

Haberin Devamı