Dünya Japonya'da 7.1 büyüklüğünde deprem

Japonya'da 7.1 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Japonya'da 7.1 büyüklüğünde deprem

Japonya, 11 Mart'taki deprem ve tsunami felaketinin birinci ayında 7.1 büyüklüğündeki bir artçı şokla sarsıldı. Verilen tsunami alarmı 45 dakika sonra kaldırıldı

Merkez üssü Fukuşima eyaletinin 86 kilometre güneyi olarak açıklanan ve başkent Tokyo'da da hissedilen 7.1 büyüklüğündeki depremin ardından verilen tsunami alarmı yaklaşık 45 dakika sonra kaldırıldı.

Haberin Devamı

Yetkililer, 11 Mart'taki felakette zarar gören Fukuşima nükleer santralinde çalışan işçilerin geçici olarak tahliye edildiğini belirtti. Kyodo haber ajansı, santralde şu ana dek hasarın bildirilmediğini duyurdu.

Bölgede geçtiğimiz Perşembe günü de 7.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 4 kişinin hayatını kaybettiği sarsıntının ardından verilen tsunami alarmı yaklaşık 1.5 saat sonra kaldırılmıştı.

TAHLİYE BÖLGESİ GENİŞLETİLMİŞTİ

Japon hükümeti, bugün TSİ 11.16'da meydana gelen depremin öncesinde, 11 Mart'taki felakette zarar gören Fukuşima nükleer santralinin çevresindeki tahliye bölgesinin genişletilmesine karar verdi.

Hükümet sözcüsü Yukio Edano, daha önce çapı 20 kilometre olarak belirlenen alana Katsurao, Namie ve Iitate kasabalarının da eklendiğini açıkladı. Sözcü Edano, Kawamata ve Minamisoma kasabalarının da bu bölgeye dahil edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Bölgede uzun vadeli sağlık endişelerinin devam ettiğini ifade eden Edano, bu bölgelerde yaşayanların 1 ay içinde tahliye edileceğini söyledi.

Edano daha önceki açıklamasında, zarar gören Fukuşima nükleer santralinde büyük radyoaktif sızıntı riskinin ciddi oranda azaldığını açıklamış, ancak santralin normal biçimde çalışmadığının ortada olduğunu, bir sızıntıyla karşılaşılması halinde halkın tahliye edilmesiyle ilgili önlemlere devam edeceklerini söylemişti.

Japonya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan beri yaşanan en büyük felaket olarak tarihe geçen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan tsunamide ölenler için bugün saat 14.46'da (TSİ 08.46) saygı duruşu yapılmış, Japonya Başbakanı Naoto Kan da ülkesini vuran deprem ve tsunami felaketinin birinci ayında, yardım eden ülkelere teşekkür etmişti.