Dünya Japonya'da 7.4'lük deprem

Japonya'da 7.4'lük deprem

Paylaş
Japonya'da 7.4'lük deprem

Geçen ay yaklaşık 25 bin kişinin can verdiği 9.0 büyüklüğündeki deprem ve tsunamiyle yıkılan Japonya'da bu kez de yine aynı bölge açıklarında 7.4 büyüklüğünde deprem oldu


POSTA İNTERNET

Japonya açıklarında 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, depremin, Japonya'nın doğu sahili açıklarında gerçekleştiğini duyururken, bu noktanın Sendai kentine 100 kilometre, Fukuşima'ya ise 140 kilometre mesafede olduğu kaydedildi.

1000 ARTÇIDAN EN BÜYÜK İKİNCİSİ OLDU

Yerel saatle 23.39'da meydana gelen depremin derinliği ise 40 kilometre olarak açıklandı. AP ajansı, bu depremin geçen ayki 9 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğunu bildirdi.

11 Mart'taki büyük felaketin ardından Japonya'da yaklaşık bin artçı şok yaşandı. Bugünkü sarsıntı ise, 9.0 büyüklüğündeki depreminin vurduğu gün meydana gelen 7.9'lik artçı şoktan sonraki en büyük artçı sarsıntı olarak kayıtlara geçti.

2 METRELİK TSUNAMİ UYARISI

Ülkeyi geçen ay vuran 9.0 büyüklüğündeki deprem ve onu takip eden dev dalgaların yerle bir ettiği kuzeydoğu sahilleri için yine tsunami uyarısı yapıldı. Tsunami dalgalarının boyunun 2 metreyi bulabileceği, halkın yüksek yerlere çıkması gerektiği bildirildi. Depremin ardından elektrikler kesildi.

Haberin Devamı

Santrali işleten Tokyo Elektrik Şirketi (TEPCO), depremin ardından tesislerde yeni bir problem yaşanmadığını ifade etti. Santraldeki işçiler ise güvenlik önlemi olarak tahliye edildi.

TSUNAMİ ALARMI KALDIRILDI

Japonya’nın kuzeydoğusundaki 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan tsunami uyarısı kaldırıldı. Japon devlet televizyonundaki (NHK) haberde, uyarının kaldırıldığı ifade edildi.

Japonya’nın kuzeydoğu kıyısının 40 kilometre açığındaki depremin ardından dev dalgaların iki metreye ulaşabileceği uyarısı yapılmış, bölge halkına yüksek yerlere gitmeleri tavsiye edilmişti.




Sarsıntının etkisiyle başkent Tokyo'daki binaların da yaklaşık 1 dakika sallandığı belirtildi.

Ülkenin kuzeybatı kıyılarının iç kesimlerindeki İçinoseki'de de binaların feci şekilde sallandığı, eşyaların devrildiği ancak binaların kendisinde bir hasar olmadığı belirtildi. Depremden sonra bölgede tüm elektriğin kesildiği ifade ediliyor.

KAMİKAZELERE 'KAÇIN' DEDİLER

Daha önceki depremde reaktörleri patlayan ve etrafa radyasyon yaymaya başlayan Miyagi'deki Fukuşima Nükleer Santrali'nde çalışmalar yürüten acil durum ekiplerine 'Oradan çıkın' talimatı verildi. 'Nükleer kamikazeler' olarak adlandırılan bu grup, canları pahasına nükleer santraldeki sızıntıyı kontrol altına almaya çalışıyordu.

12 BİN 600 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Japonya'da 11 Mart tarihinde meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaşanan tsunami felaketinde resmi rakamlara göre 12 bin 600 kişi hayatını kaybetmişti. Ölü sayısının kayıplarla birlikte 25 binin üzerine çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

POSTA İNTERNET

>> TSUNAMİ MIYAGI'YI BÖYLE YUTTU >> VİDEO

>> MEKSİKA'DA 6.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM