Dünya Japonya'da nükleer felakete ramak kaldı

Japonya'da nükleer felakete ramak kaldı

Paylaş
Japonya'da nükleer felakete ramak kaldı

ABD Nükleer Denetleme Komisyonu (NRC) Başkanı Gregory Jaczko, Japonya'da deprem ve tsunamiden hasar gören nükleer santraldeki kullanılmış nükleer yakıt depolama havuzunda suların tamamının bittiğini söyledi

Jaczko, nükleer çubukların daha da ısınması, nihayetinde de erimesini durduracak bir engelin kalmaması anlamına gelecek bu bilgiyi nasıl elde ettiklerini ise belirtmedi. Ancak NRC ve ABD Enerji Bakanlığının ikisinin de Japonya'da en fazla hasar gören Fukuşima Daiçi nükleer santralinin 6 reaktöründe uzmanları bulunduğuna işaret ediliyor.

Haberin Devamı

NRC Başkanı, yetkililerin tesiste radyasyon seviyesinin oldukça yüksek olduğunu ve bunun da çalışanların, ısının artmasını durdurma kabiliyetini etkileyeceğini düşündüğünü belirtti.

Nükleer çubukların daha da ısınmasının ve nihayetinde erimesinin durdurulamamasıyla, çubukların dış kaplamaları tutuşabilir ve içindeki radyoaktif yakıt geniş bir alana sürüklenebilir.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) bugün, Japon yetkililerin hasar gören nükleer santralin reaktör kompleksindeki kullanılmış nükleer yakıt havuzunun durumuyla ilgili endişelerini bildirdiğini açıklamıştı.

UAEK açıklamasında, "Japon yetkililerin, Fukuşima Daiçi'de 3 ve 4 nolu ünitelerdeki kullanılmış nükleer yakıt havuzunun durumuyla ilgili kaygılarını rapor ettiği" belirtilmişti.

Haberin Devamı