Dünya Japonya'daki sel ve heyelanlarda ölenlerin sayısı 195'e yükseldi

Japonya'daki sel ve heyelanlarda ölenlerin sayısı 195'e yükseldi

Paylaş
Japonya'daki sel ve heyelanlarda ölenlerin sayısı 195'e yükseldi

Japonya'nın son 36 yılda yaşadığı en büyük sel felaketinde ölenlerin sayısı 195'e yükseldi. Sıcak havanın etkili olduğu bölgelerde 200.000'den fazla haneye su verilememesi hastalık salgınları yaşanabileceği endişelerine yol açtı

Japonya'nın batısında geçen hafta aşırı yağışların neden olduğu sel ve heyelan felaketinde ölenlerin sayısının 195'e yükseldiği açıklandı.

Haberin Devamı

60'TAN FAZLA KİŞİ KAYIP

Japonya hükümet sözcüsü Yoşihide Suga 195 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de kayıp olduğunu söyledi.

Suga en az 23 kişinin kayıp olduğunu, Hiroşima prefektörlüğündeki yetkililerin de 42 kişinin nerede olduğunu saptayamadığını belirtti.

Felaketten en çok etkilenen Hiroşima, Okayama ve Ehime prefektörlüğündeki kayıpları arama çalışmalarına 70.000'den fazla görevlinin katıldığı da açıklandı.

Yangın ve Felaket Yönetimi Ajansı'nın verilerine göre hala 7.000'e yakın kişi de sığınaklarda kalıyor.

Okayama'nın başkenti Kuraşiki'yi ziyaret eden Başbakan Şinzo Abe de bölgedeki zararı inceledi. Abe'nin diğer bölgelerde de incemelerini sürdürmesi bekleniyor.

Abe, sel felaketi nedeniyle Avrupa ve Ortadoğu'ya yapacağı geziyi ertelemişti.

Haberin Devamı

200 BİNDEN FAZLA EVE SU VERİLEMİYOR

Faciadan bir hafta geçmesine rağmen ülkenin batısındaki 200 binden fazla eve hala su verilemiyor. Japonya hükümeti bu bölgelere su tankerleri gönderse de bu çabaların yetersiz kaldığı belirtiliyor.

Yüksek nemle birlikte hava sıcaklıklarının 30 santigrat derecenin üzerinde olması tahliye merkezlerinde kalanların hayatını da zorlaştırdı.

Yetkililer su kıtlığının salgın hastalıklara yol açmasından endişe ediyor.

AA