Bilim - Teknoloji Java'nın yaratıcısı Google'a katıldı
Paylaş
Java'nın yaratıcısı Google'a katıldı

Java programlama dilinin mucidi James Gosling artık Google'ın çalışanlarından biri. İşte bu çarpıcı anlaşmanın detayları...

James Gosling... Sun Microsystems bünyesinde çalışırken başladığı birproje ile bugün bilgisayarlarda ve mobil cihazlarda geliştirilen birçokyazılımın arkasındaki esas karakter olan isim aslında. Hatta öyle ki dünyanın en popüler mobil işletim sistemi olan Android'in zengin mobiluygulama arşivine baktığımızda Java'yı görüyoruz.

Haberin Devamı

Ne Yapacağımı Bilmiyorum!

Üzerinde çalışılmaya 1991 yılında başlanan ve 1995 yılında yayınlananJava, bugün hayli geniş bir kullanım alanına sahip. Gosling'e iyi bir kariyergetiren Java, geliştiricinin işini bırakmasını önleyemedi ve Sun'ın Oracle tarafından satın alınmasıyla 2010 Ocak ayında Gosling görevinden ayrıldı. Ancak bu ayrılış özellikle Android için iyi bir fırsat olmuşa benziyor.

Bundan böyle Google'da çalışmaya başlayacağı söylenen Gosling, kişiselblogunda yaptığı açıklamada "Google'da ne iş yapacağımı bilmiyorum"söylemiyle dikkatleri üzerine çekti. Ancak Gosling'in Android üzerine çeşitli çalışmalar yapacağını ön görmek hayalci bir iş olmayacaktır muhtemelen.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı