Magazin Jessica Chastain: Hollywood'daki erkek egemenliğine son verilmeli

Jessica Chastain: Hollywood'daki erkek egemenliğine son verilmeli

Paylaş
Jessica Chastain: Hollywood'daki erkek egemenliğine son verilmeli

ABD’li oyuncu Jessica Chastain Hollywood’da son zamanlarda gündem olan Harvey Weinstein ve taciz skandallarıyla ilgili konuştu

Altın Küre ödüllü aktris Jessica Chastain ABD’de yayımlanan ES dergisine bir röportaj verdi. Son zamanlarda Hollywood’un gündemine oturan Harvey Weinstein'in taciz skandallarıyla ilgili konuşan Chastain, ünlü yapımcının kendisiyle yakın arkadaşı hakkında konuştuğunu söyledi:

"HARVEY FİLM ENDÜSTRİSİNİN KANSERİ"


“Weinstein, benimle en yakın arkadaşım Jess Weixler'e ulaşmak için konuştu.Oldukça flörtöz bir şekilde ‘Ona ilgi duyuyorum. Bana yardımcı olmalısın’ dedi. Oldukça arkadaş canlısı davranıyordu fakat tavrı çok lakayıttı. Tacizi bu şekilde normalleştiriyor. Fakat bu endüstrideki herkes suçlu. Hepimiz bu problemin bir parçasıyız.”

40 yaşındaki oyuncu sözlerine şöyle devam etti: "Sinema sektörüne girmeden önce böyle dedikodular duymuştum. Kendimize öncelikle şunun hakkında neden sesimizi çıkarmadığımızı sormamız gerekiyor: Ajanslar aktrisleri niçin otel buluşmalarına gönderiyor? Harvey, sektördeki bir hastalık değil semptom. Onu kanser olarak düşündüğümüzde gerçekçi olabiliriz.”

"DAHA ÇOK KADIN; YÖNETMEN KOLTUĞUNDA OLMALI"


Chastain, Hollywood’daki kadınlara yönelik şiddet probleminin başarılı bir şekilde bitmesi için sektörün güçlü pozisyonlarındaki erkek egemenliğinin bitmesi gerektiğini belirtti: “ Sinema endüstrisini kadınlar için huzurlu bir yer haline getirmek adına, film stüdyolarında söz sahibi olan kişiler sadece erkek olmamalı. Daha fazla kadın yapımcı, senarist ve yönetmen koltuğunda bulunmalı”

Uma Thurman, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie ve Cara Delevingne gibi isimlerin bulunduğu yaklaşık 100 kadın Weinstein'ın taciz ya da tecavüzüne uğradığını bildirmişti.

Haberin Devamı