Gündem 'JİTEM'ciler fuhuş yaptırıyordu'

'JİTEM'ciler fuhuş yaptırıyordu'

Paylaş
'JİTEM'ciler fuhuş yaptırıyordu'

İkinci Ergenekon duruşmasında çarpaz sorgusu yapılan Adil Saçan, "Güneydoğu'da görev yapıp da JİTEM'i bilmeyen yoktur" diye konuştu

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de görülen İkinci Ergenekon davasının 31’inci duruşmasında İstanbul Organize Suçlarla Şubesi eski müdürü Adil Serdar Saçan’ın çapraz sorgusuna devam edildi.

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun sorularını yanıtlayan Saçan, ‘İtirafçı mafyasına karşı’ operasyonlar yaptığını belirterek, “PKK itirafçısı olup İstanbul’a gelmiş olanlar vardı. Bunlar parasız pulsuz oldukları için bazı malvarlığı olanlara, işadamlarına çöküyorlardı. Bu şekilde birçok grup vardı. Bu itirafçı mafyasına karşı da operasyonlar yaptım" dedi.

"ASIL ÖRGÜT GİZLENİYOR"

Yeşil’in Güneydoğu’da birçok faili meçhul suçlara karıştığını öne süren Saçan, “Devlet desteği olmadan bunu yapabilir mi" diye sordu.

Saçan “Eğer Yeşil’i bulabilseydim çok iyi operasyonlar yapacaktım ama bulamadım. Bu örgüt (mahkemede yargılanan Ergenekon örgütü) bizim çökertmeye çalıştığımız örgüt değil. Bu, politik olarak sulandırılmış bir örgüttür. Asıl örgüt gizleniyor. Hatta örgüt kurtulmuş oluyor" diye konuşunca, hakim Haşıloğlu asıl örgütten kastının ne olduğunu sordu.

Haşıloğlu’nun “Asıl örgüt dediğiniz Susurluk mu" sorusunu Saçan, “Susurluk’un askeri kanadı. JİTEM’in, bazı askerlerin karıştığı örgüt" diye yanıtladı.

“JİTEMCİLER KÜÇÜK KIZLARA FUHUŞ YAPTIRIYORDU"

Saçan, Haşıloğlu’nun JİTEM’i duyup duymadığı sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Duydum. JİTEM, Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele’dir. Daha sonra JİT yani Jandarma İstihbarat Teşkilatı adını aldı.

Güneydoğu’da görev yapıp JİTEM’i bilmeyen yoktur. Herkes bilir. Bizimle birlikte kahramanca çarpışan çocuklardı. Ama zamanla dejenere olmuş bir kurumdur. Benim ömrüm bunlarla mücadeleyle geçti. İstanbul’da bir geneleve operasyon yaptım. Küçük yaşta çocuklara fuhuş yaptırıyorlardı."

Özal ailesinin kuyumcusu olarak bilinen Hayrettin Ertekin’e Mali Şube Müdürüyken uluslararası para kaçakçılığıyla ilgili operasyon yaptığını, Yunan bankalarını dolandırdıklarının ortaya çıktığını ifade eden Saçan, Hayrettin Ertekin’in incelendiği taktirde bir çok şeyin ortaya çıkarılacağını ileri sürdü.

Cem TURSUN/İSTANBUL (DHA)

2