Spor Jo, Nonda'yı mumla arattı

Jo, Nonda'yı mumla arattı

Paylaş
Jo, Nonda'yı mumla arattı

Galatasaray'da devre arasında transfer edilen forvet oyuncusu Jo Alves, takımdan gönderilen mevkidaşı Shabani Nonda'nın yerini tutamadı

Sezon başında skorer kimliğiyle ön plana çıkan Nonda’nın yerine daha iyisini arayan ve bu yöndeki çalışmalar neticesinde Jo’yu kadrosuna dahil eden sarı-kırmızılı takım, bu oyuncudan, Kongolu golcü kadar verim alamadı.

Nonda, sarı-kırmızılı forma altında çoğunda sonradan oyuna dahil olduğu 25 karşılaşmadan toplam 16 gol kaydederken, Jo, oynadığı 10 karşılaşmada sadece 3 kez fileleri havalandırabildi.

Kongolu futbolcu, 13 lig maçında 7, 8 Avrupa Ligi karşılaşmasında 7, 4 Ziraat Türkiye Kupası maçında da 2 gol attı. 8 lig maçında 3 gol kaydeden Jo, forma giydiği 2 Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında ise gol bulamadı.

JO, ORTALAMA OLARAK DAHA ÇOK SAHADA KALDI

Jo Alves, bu sezon ortalama olarak Shabani Nonda’dan daha fazla sahada kaldı. Nonda, oynadığı 25 maçta toplam 1359 dakika sahada kalırken, Brezilyalı Jo, 10 maçta 607 dakikada forma şansı buldu.

Ancak ortalamaya vurulduğunda Kongolu golcü, maç başına 54.3 dakika oynarken, Jo ise 60.7 dakika forma buldu ve buna rağmen skorda mevkidaşı kadar takımına katkı sağlayamadı.

AVRUPA LİGİ’NDE OYNAYAMADI

Galatasaray’ın bu sezon Avrupa Ligi’ndeki en golcü futbolcusu olan Nonda’nın yerine alınan Jo Alves, bu kulvarda forma giyemedi.

Jo, kiralandığı Manchester City’de Avrupa Ligi’nde oynadığı için sarı-kırmızılı forma altında bu karşılaşmalara çıkamadı.

Buna karşın takımdan gönderilen Nonda, Avrupa Ligi’nde az süre oynamasına rağmen, 7 golle takımının en skorer ismi olmayı başardı.

Haberin Devamı