Spor Jo transferi İngiliz basınında

Jo transferi İngiliz basınında

Paylaş
Jo transferi İngiliz basınında

Galatasaray'ın, Manchester City'den Brezilyalı Jo'yu kiralaması İngiliz basınında geniş yer buldu

BBC, 22 yaşındaki futbolcunun 2008 yılında 18 milyon sterlin karşılığında CSKA Moskova’dan Manchester City’ye transfer olduğunu ve geçen sezon devre arasında Everton’a kiralandığını hatırlattı.

Brezilyalı oyuncunun kulüpten izin almadan ülkesine gittiği için bu ay başında Menajer David Moyes tarafından kadro dışı bırakıldığını belirten BBC, haberinde Everton ve Galatasaray kulüplerinin internet sitelerinde yer alan açıklamalara da yer verdi.

BBC, golcü oyuncunun Avustralya Milli Takımı Kaptanı ve Everton’dan takım arkadaşı Lucas Neill ile aynı takımda mücadele edeceğini de anımsattı.

Guardian gazetesi, Menajer David Moyes’in, formu ve disiplini konusunda yaşadığı hayal kırıklığından dolayı futbolcuyu göndermeye karar verdiğini belirtirken, Galatasaray Kulübü Sportif Direktörü Haldun Üstünel’in görüşmeleri sonrasında Jo’nun İngiltere Premier Lig’den bu ay içinde sarı-kırmızılı takıma katılan 2. oyuncu olduğunu kaydetti.

EVERTON: JO, GALATASARAY İÇİN AYRILDI

İngiltere Premier Lig takımı Everton, kiralık oyuncusu Jo’nun sarı-kırmızılı takıma transferini internet sitesinden "Jo Galatasaray için ayrıldı" başlığıyla duyurdu. Everton’ın sitesindeki açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Brezilyalı golcü Everton’ı bırakarak Manchester City’ye döndü.

Hemen ardından 22 yaşındaki Jo, Manchester City tarafından Galatasaray’a bu sezonun sonuna kadar kiralandı. Everton ve Manchester City arasında geçen yaz 1 yıllık anlaşma yapılmıştı, ancak bu kısa kesildi.

Bu ay başında David Moyes, Brezilya’ya izinsiz gittiği için kadro dışı bırakılan Jo’nun bu cezasının geçici olduğunu, fakat bu kez Everton’la ilişkisinin sona erdiğini açıkladı.

Öte yandan Brezilyalı yıldız Jo, bugün sağlık kontrolünden geçti.

Haberin Devamı