Bilim - Teknoloji Jobs'un Apple Üniversitesi!
Paylaş
Jobs'un Apple Üniversitesi!

Apple Üniversitesi adında bir üniversite olduğunu biliyor muydunuz? İşte o üniversite ve dersleri!

Kendisini sevseniz de sevmeseniz de, Apple'ın kurucusu ve eski CEO'su Steve Jobs, teknoloji dünyası üzerinde kalıcı bir iz bıraktı. İlk Macintosh'lardan iPod'a veya iPhone'a, Jobs klasik teknoloji ürünleri için yeni ve parlak bir yol açtı. Apple'ın bu öncülüğünün ve eşsizliğinin sürmesi için ise, 2008 yılında Jobs tarafından Joel Podolny'ye "Apple University"yi (Apple Üniversitesi) kurma isteği iletildi. Basit bir şekilde anlatılırsa, bu üniversitede Apple çalışanları için firmanın kültürel özellikleri ve tarihi öğretiliyor ve çalışanların Apple standartlarına uymaları sağlanıyor.

Yeni çalışanlar, diğer firmalardan Apple'a katılanlar da dahil olmak üzere, görev alacakları alana uygun dersler almaları için destekleniyorlar ancak bu dersler zorunlu değil. Ancak The York Times'ın söylediğine göre, Apple'a yeni katılanlar arasında bu "nadir" şansı es geçenlerin sayısı oldukça az.

Üniversitede verilen derslerden birinin adı "The Best Things (en iyi şeyler)" ve çalışanları, çevrelerini yetenekli kişiler ve "yüksek kaliteli malzemeler" ile sararak en iyi ürünleri üretmeleri için teşvik ediyor.

Bazı dersler ise, firma tarafından yıllar boyunca alınan önemli kararları detaylı bir şekilde anlatıyor ve iPod için üretilmiş olan iTunes'un Windows sürümünün sunulmasına da özel bir yer veriliyor. iPod, sınırlı Windows uyumluluğunu ilk olarak Musicmatch Jukebox yazılımı ile 2002'de kazanmıştı ve iTunes'un tam Windows uyumlu sürümü 2003 yılında sunulmuştu.

Tasarımın da Apple'ın büyük bir parçası olması sebebi ile "What Makes Apple, Apple (Apple'ı Apple yapan)" adlı bir ders ile, firmanın, rakipleri tarafından uygulanan ve Apple tarafından hata olarak görünen tasarım hataları gösteriliyor. Bu örneklerin biri olarak da, Sony'nin 78 tuşa sahip Google TV uzaktan kumandaları gösteriliyor. Bu kumandanın karşısında da, sadece üç ana tuşu bulunan Apple TV kumandaları uygun çözüm olarak sunulıyor.

Resimlerle: Apple'ın efsane patronu Steve Jobs

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı