Dünya Johnson: Londra'ya yapılan saldırı dünyaya yapılmıştır

Johnson: Londra'ya yapılan saldırı dünyaya yapılmıştır

Paylaş
Johnson: Londra'ya yapılan saldırı dünyaya yapılmıştır

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, dün ülkesinin başkenti Londra’yı hedef alan terör saldırısına ilişkin, "Londra’ya yapılan saldırı dünyaya yapılmıştır." dedi

Johnson, İngiltere’nin mart ayı dönem başkanlığını yaptığı BM Güvenlik Konseyi’ndeki toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Londra’daki "alçak" terör saldırısının kurbanları için BMGK’da bugün bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduğunu ifade eden Johnson, "Londra’ya yapılan saldırı dünyaya yapılmıştır." dedi.

'DÜNYADA BİR NEFRET DALGASI HAKİM'


Dünyanın terör örgütlerinin "iflas etmiş" ve "iğrenç" ideolojilerini yenme konusunda birleştiğini ve özgürlük ve demokrasinin terörün üstesinden geleceğini vurgulayan Johnson, "Dünyada bir nefret dalgası hakim ve bu dalgayı birlikte geri çevirebiliriz." ifadesini kullandı.

'ABD YÖNETİMİ İLE YOĞUN BİR İŞBİRLİĞİ VAR'


Johnson, "İngiltere de ABD Başkanı Donald Trump’ın terörle mücadele kapsamında çoğunluğu Müslüman olan ülkelere ve vatandaşlarına yasak getiren önlemlerine benzer bir politika mı izleyecek?" sorusunu şöyle cevap verdi: "Küresel bir tehdit ile karşı karşıyayız ve bilgi ve istihbarat paylaşarak bu tehditlerle mücadele ediyoruz. İngiliz hükümeti ve ABD yönetimi arasında yoğun bir işbirliği var ve bunu devam ettireceğiz." Johnson, sosyal medya şirketlerine de "aşırıcılık propagandası" yapanlara karşı önlem almaları çağrısında bulundu.

Haberin Devamı