Spor Jose Mourinho dağıldı

Jose Mourinho dağıldı

Paylaş
Jose Mourinho dağıldı

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Barcelona'ya 5-0 yenildikleri maçta çok kötü oynadıklarını ancak sezonun henüz tamamlanmadığını söyledi

Mourinho, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, "Buradan hayal kırıklığı içinde ayrılıyorum, çünkü oyuncularımdan daha fazlasını bekliyordum. Bu kadar kötü bir maçtan ve böyle olumsuz bir skordan sonra, yeniden mücadele etmeli ve yeniden kazanmalısın. Barselonalı oyuncular çok iyi oynadılar. Olağanüstü bir maç çıkardılar. Biz çok kötü oynadık ancak sezon daha bitmedi" dedi.

"Barselona 3’üncü golü attığında maç sona erdi. Ondan sonra takımın sadece sahada dengesini ve onurunu muhafaza etmesini istedim" ifadesini kullanan Jose Mourinho, "Karakteriniz olmalı, 5 gol farkla mağlup olduğunuzda ağlayarak kaçamazsınız. Gidip daha sıkı çalışmanız gerekir. Hiç kimse farklı yenilmek istemez.

BARCELONA 5'LEDİ

Oyuncularımla az önce konuştum ve onlara sezonun bugün bitmediğini söyledim. Geçen sezon İnter’in başındayken buradan yenik ayrıldık. Sonra Şampiyonlar Ligi’ni kazandık. Bu yıl ne olacağını kim bilebilir" diye konuştu.

ÇALIŞTIRDIĞI TAKIM İLK KEZ 5 GOL YEDİ

El Clasico olarak adlandırılan Barselona-Real Madrid maçında, Mourinho’nun yönettiği bir takım ilk kez bir maçta 5 gol yedi. Daha önce Porto, Chelsea ve İnter gibi takımları çalıştıran Mourinho’nun çalıştırdığı Real Madrid, bu sezon ligde ilk 12 maçta 6 gol yemişti.

Real Madrid’in maçtan önce dörtlü savunmanın önünde oynayan Khedira-Xabi Alonso ikilisinin yanına Lassana Diarra gibi 3’üncü bir defansif orta saha oyuncusu oynatabileceği ve bu nedenle Mesut Özil’e ilk 11’de yer vermeyebileceği belirtilmişti.

Maça Mesut ile başlayan Real Madrid, ilk yarıyı 2-0 yenik kapattı. İkinci yarıda Diarra’nın Mesut’un yerine oyuna girmesi de Barselona’yı durdurmadı ve 3 gol bulan Barselona, maçtan 5-0’lık tarihi farkla galip ayrıldı. Barselona, daha önce son olarak 1994’te Nou Camp’da Real Madrid’i 5-0 yenmişti.

GUARDIOLA: MESSİ SAHANIN EN İYİSİYDİ

Takımın başında çıktığı 5’inci, El Clasico’da 5’inci galibiyetini alan Barselona Teknik Direktörü Pep Guardiola ise takımına övgüler yağdırdı ve çok üst düzey bir futbol oynayarak önemli bir zafer elde ettiklerini söyledi.

Guardiola, "Bugün Barça çok iyiydi, ancak sadece 2 puan öndeyiz ve Real Madrid her zaman etkileyici bir takım olmuştur. İyi futbol oynamak için sahaya çıkıyoruz ve tüm maçları kazanmak istiyoruz. Messi sahanın en iyisiydi" diye konuştu.

Pep Guardiola, ilk yarıda taç atışı çizgi kenarına gelen Real Madridli Ronaldo’nun kendisini itmesi için de "Maçta böyle şeyler olur" dedi.

Maçın 33’üncü dakikasında Guardiola’nın, elindeki topu taç atışı için almaya gelen Ronaldo’ya vermemesi ve kenara atması üzerine Ronaldo, Guardiola’yı itmiş ve iki takım oyuncuları arasında tartışma çıkmıştı. Bu pozisyonda Barselona kalecisi Valdes ve Ronaldo sarı kart görmüştü.

VILLA: AÇIK ARA ÜSTÜNDÜK

Barselona’nın gollerinden 2’sinde imzası bulunan David Villa ise "Bugün Barça açık ara üstündü. Takım olarak kendi tarzımızda oynamak bize keyif veriyor.

Real Madrid, bizim en kuvvetli yönümüz olan orta sahayı nasıl ele geçireceğini bilemedi. İki puan farkla lideriz. Ancak daha Kasım ayındayız. Kazanmayı sürdürmemiz gerekli" dedi.

Bu sonuçla Barselona, La Liga’da 13’üncü hafta sonunda 34 puanla liderliğe yükseldi. Real Madrid ise 32 puanla 2’nci sıraya düştü. Ligde 3’üncü sırada 27 puanlı Vilarreal yer alıyor.

Haberin Devamı