Spor Juve'den Chelsea'ye 3'lük!

Juve'den Chelsea'ye 3'lük!

Paylaş
Juve'den Chelsea'ye 3'lük!

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Juventus evinde Chelsea'yi ağırladı. Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı karşılaşmayı Siyah beyazlılar, 3-0 kazanarak puanını 9'a yükseltti

Şampiyonlar Ligi 5. hafta C Grubu mücadelesinde Juventus ile Chelsea karşılaştı. Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadeleyi Juventus, Fabio Quagliarella, Arturo Vidal ve Sebastian Giovinco'nun golleriyle 3-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Maçın ilk dakikalarında iki takım da uzaktan şutlarla rakip kalede gol aramaya çalıştı. 15. dakikada Juventus, gole çok yaklaştı. Sağ kanattan organize olarak kullanılan korner atışında ceza sahası içinde Marchisio topun gelişine çok sert vurdu fakat kaleci Petr Cech topu kornere çeldi.

36. dakikada Chelsea'de orta sahadan kaptığı topla takımını atağa kaldıran Ramires, topu Brezilyalı genç oyuncu Oscar, ile buluşturdu.

Brezilyalı'nın ceza sahası içerisinde önünü boşaltıktan sonra vurduğu şut kaleciden döndü. İngiliz ekibi mutlak bir golden yararlanamadı.

Chelsea rakip kalede gol ararken kendi kalesinde golü golü gördü. 38. dakikada hızlı gelişen Juventus atağında uzaktan çekilen şut Fabio Quagliarella'ya çarpıp Chelsea ağlarıyla buluştu ve İtalyan ekibi güçlü rakibi karşısında 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

İlk yarının geri kalan bölümünde başka gol olmazken Juventus soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle girdi.

İkinci yarıya ev sahibi ekip etkili başlayan taraftı. İkinci gol için oyunu rakip kaleye yıkan siyah beyazlılar, aradığı golü 62. dakikada Artura Vidal'in ayağından buldu. Sol kanattan gelişen Juventus'ta Asamoah'ın pasıyla topla buluşan Vidal sert ve düzgün bir şutla skoru 2-0'a getirdi.

İki farklı üstünlüğü yakaladıktan sonra oyunun temposunu düşürürken rakibine pozisyon şansı tanımayan ev sahibi ekip, 90. dakikada Sebastian Giovinco ile farkı 3'e çıkardı.

Karşılaşmada başka gol olmazken İtalyan ekip, sahadan 3-0'lık üstünlükle ayrıldı.

Bu sonuçla grupta 2. galibiyetini alan Juventus puanını 9'a yükseltti. 7 puanda kalan Chelsea ise grupta 3. sıraya geriledi.

SHAKHTAR ZİRVEYİ BIRAKMIYOR!

Grubun diğer karşılaşmasında Shakhtar Donetsk, FC Nordsjaelland'a konuk oldu. Ukrayna ekibi sahadan Luiz Adriano(3) ve Willian Silva(2) golleriyle 5-2 galip ayrıldı ve zirvedeki yerini korudu. Danimarka temsilcisinin golleri ise Morten Nordstrand ve Kasper Lorentzen'den geldi.

Ntvspor