Dünya Kabil’de Amerikan Üniversitesi’ne saldırı: 13 ölü, 30 yaralı

Kabil’de Amerikan Üniversitesi’ne saldırı: 13 ölü, 30 yaralı

Paylaş
Kabil’de Amerikan Üniversitesi’ne saldırı: 13 ölü, 30 yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Amerikan Üniversitesi’ne silahlı ve bombalı büyük bir saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre aralarında öğrenci ve öğretim görevlilerinin de olduğu 13 kişi yaşamını yitirdi 30’un üzerinde de yaralı var.

Üniversite kampüsüne dün yerel saatle 19.00 sularında baskın yapan aralarında intihar bombacılarının da bulunduğu saldırganlar dehşet saçtı. İlk belirlemelere göre aralarında öğrenci ve öğretim görevlilerinin de olduğu 13 kişi yaşamını yitirdi 30’un üzerinde de yaralı var. Yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.


Afganistan’da üniversiteye saldırı: 13 ölü


Kabil’de Dar-ül Aman bölgesinde 1000’e yakın öğrencinin eğitim gördüğü Amerikan üniversitesine yerel saatle 19.00’da önce kampüsün giriş kapısına bombalı araçla saldırı düzenleyen ardından da otomatik silahlarla ateş açarak giren saldırganlar üniversite de dehşet saçtı. Saldırı sırasında 700’e yakın öğrencinin bulunduğu üniversitede akşam karanlığında yardımıyla bomba ve silahlarla kampüsü cehenneme çeviren saldırganlara olay yerine gelen Afgan Özel Kuvvetleri düzenledikleri operasyonla müdahale etti.



Sabaha kadar çatışma ve patlama seslerinin yankılandığı üniversitede sabahın ilk ışıklarıyla operasyonun tamamlandığı ve 13 kişinin öldüğü açıklandı. Kabil polis şefi General Rahman Rahimi operasyonun tamamlandığını ve içeride bulunan 700’e yakın öğrenci ve personelin kurtarıldığını açıkladı. Ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Öte yandan saldırıyı henüz üstlenen bir grup olmadı.

DHA

Haberin Devamı