Dünya Kabil'de 'Gates' gerginliği

Kabil'de 'Gates' gerginliği

Paylaş
Kabil'de 'Gates' gerginliği

ABD Savunma Bakanı Gates ve İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Kabil ziyaretleri çakışınca olanlar oldu

Afganistan’da bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, kendisi gibi bu ülkeyi ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Robert Gates’i alaylı bir dille eleştirdi. Ahmedinejad, Kabil’de bir gazetecinin, Gates’in, İran’ın Afganistan’da ikili bir rol oynadığına ilişkin sözlerini yorumlamasını istediğinde güldü ve "Soru daha çok, bu bölgede ne yapıyorsunuz olmalı" diye yanıt verdi.

'İTİRAF ETME CESARETİNİZ OLMALI'

İran Cumhurbaşkanı, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Gates’e seslenerek "Memleketinizden 12 bin kilometre uzakta, dünyanın diğer ucundasınız. Burada ne arıyorsunuz? Teröristleri yakalamak için mi buradasınız? Başka bir amaçla buradaysanız, bunu itiraf etme cesaretiniz olmalı" dedi.

AHMEDİNEJAD YİNE ABD'Yİ SUÇLADI

Ahmedinejad, ABD’yi Taliban’a ve El Kaide’ye para vermek, istihbarat desteği sağlamakla da suçladı. Afganistan’a önceki gün sürpriz ziyarette bulunan ABD Savunma Bakanı Gates, İran’ın Afganistan konusunda ikili bir oyun oynadığını, hem Afgan hükümetini kazanmaya çalıştığını hem de Taliban’a yardım ederek, ABD ve NATO’nun çabalarını baltaladığını öne sürmüş ve Tahran yönetimini bu konuda sert bir dille uyarmıştı.

AA

Haberin Devamı