Gündem Kabine dışı kalan Tuğrul Türkeş'ten Devlet Bahçeli'ye teşekkür

Kabine dışı kalan Tuğrul Türkeş'ten Devlet Bahçeli'ye teşekkür

Paylaş
Kabine dışı kalan Tuğrul Türkeş'ten Devlet Bahçeli'ye teşekkür

Yeni kabinede ismi olmayan Tuğrul Türkeş, durumdan memnun olduğunu belirterek “Devlet bey yaptıysa kendisine teşekkür ederim” dedi.

Türkeş, MHP genel başkan yardımcısıyken, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında kurulan seçim hükümetinde görev almayı kabul etmiş, bunun üzerine partiden ihraç edilmişti. Ardından 1 Kasım seçimlerinde Meclis’e AK Parti’den milletvekili olarak girmişti

Eski MHP’li vekil, daha sonraki kabinelerde başbakan yardımcısı olarak görev almıştı. Türkeş, “MHP benim babamın partisidir, beni atmaya kimsenin gücü yetmez” derken, Bahçeli de “Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder?” demişti.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Türkeş, kabine değişikliğini ‘nöbet değişimi’ olarak niteledi.


"BENİM İÇİN İYİ OLDU"


Türkeş şöyle devam etti: “Aynı parti, aynı iktidar devam ediyor. Gelenler de bizim arkadaşlarımız. Yapılan değişiklikten şikayetçi değilim. Hatta benim için iyi bile oldu.”


"DEVLET BEY YAPTIYSA TEŞEKKÜR EDERİM"


Kabine dışı kalmasında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin rolünün olduğu yönündeki söylentilere “İyi etmiş, Allah razı olsun. Ben de kim bana bu kıyağı yapmış diye merak ediyordum. Devlet Bey yaptıysa kendisine teşekkür ederim” diyerek yanıt veren Türkeş, kabine dışı kaldığında evinde ‘tatlı bir sevinç’ yaşandığını aktardı.

Türkeş sözlerini şöyle bitirdi: “Şimdi tatil vakti. Kabine dışı kalmamı kim yaptıysa teşekkür ediyorum.”