Beden Sağlığı Kaçak çay reflü sebebi!

Kaçak çay reflü sebebi!

Paylaş
Kaçak çay reflü sebebi!

Kaçak çay reflü sebebi!

Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından halkı reflü (Mide asidinin yemek borusunda ve yukarısında yakıcı etki ile ortaya çıkması) konusunda bilgilendirmek amacıyla donatılan ‘reflü TIR'ı’, 13 kentin ardından son durağı Diyarbakır'a gitti. Dİcle Üniversitesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Göral’ın yanı sıra 2 doktorun görev yaptığı reflü TIR'ında ücretsiz muayene yapıldığı ve ilaç verildiği bilgisini alanlar, araca akın etti.

Haberin Devamı

Kentin Dağkapı semtinde bulunan Galeria İş Merkezi önünde park eden TIR'da muaneye olanlardan durumu riskli görülenler, hastanelere sevk edildi.

Prof. Dr. Göral, reflü TIR'ının 14 ilde şu ana kadar yaklaşık 5 bin hastaya hizmet verdiğini belirterek, özellikle Güneydoğu’da reflünün çok sık görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Göral, “Buna aşırı sigara içilmesi, bol acılı, baharatlı ve yağlı yemekler ile alkol tüketimi yol açabiliyor. Bölgemizin birçok yerinde aşırı şekilde kaçak çay kullanımı mevcut. Bu kaçak çaylara kimyasal boya maddesi katıldığı ileri sürülüyor. Kimyasal boya maddelerinin de kanser yaptığı biliniyor. Kaçak çay, mide asidini çok fazla arttırdığı için de reflüye yol açabiliyor. Aslında en güzeli yerli çaylardan içmek” diye konuştu.

Haberin Devamı