Gündem Kaçak elektriğin kadın avcıları görevde

Kaçak elektriğin kadın avcıları görevde

Paylaş
Kaçak elektriğin kadın avcıları görevde

MUŞ'ta kaçak elektrik kullanımının yüzde 80'lere çıkması, elektrik dağıtım şirketini harekete geçirdi. Hafta sonu 4'ü kadın tekniker olmak üzere 82 kişilik ekip, 28 köyde eş zamanlı denetim yaptı

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Muş İl Müdürlüğü kaçak elektrik kullanımını önlemek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kırsalda kaçak elektrik kullanımının yüzde 80’lere çıkması üzerine 82 kişilik ekip, köylerdeki evleri denetledi. Eş zamanlı denetimlerde ilk kez kadın teknikerler görevlendirildi. Merkeze bağlı Durugöze ve Çukurbağ köylerinde yapılan denetimlere katılan 4 kadın tekniker evlere girerek kaçak elektrik kullanımı olup olmadığını kontrol etti.

Haberin Devamı

Teknikerlerden Pınar Erdoğan, köylülere kaçak elektrik kullanımının sakıncalarını ve verilecek cezaları anlattıklarını söyledi. Denetimlerde 400 abonenin kaçak elektrik kullandığını tespit ettiklerini belirten VEDAŞ Müdürü Zafer Türüt ise "Havaların soğuması ile birlikte kaçak elektrik kullanımında büyük bir artış oluyor. Tutanakları savcılığa gönderiyoruz. Şahıslar mahkeme sonrasında hapis ve ağır para cezasına çarptırılıyor" dedi.

Cevat DANIŞ/DHA