Ekonomi Kaçak elektrikte akıl almaz yöntemler!

Kaçak elektrikte akıl almaz yöntemler!

Paylaş
Kaçak elektrikte akıl almaz yöntemler!

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi kaçak ile mücadele ekipleri, kaçak elektrik kullanmak üzere yapılan 'altyapı' çalışmalarını ortaya çıkardı

Konutlarda ısınmanın doğalgaz yerine kaçak elektrikle yapıldığı yönünde aldıkları ihbarları değerlendiren Dicle EDAŞ Diyarbakır il müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi (Diyargaz) ile bir çalışma yaptı. Dicle EDAŞ ekipleri, yaptıkları bu çalışma sonunda, merkez Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde doğalgaz verilen binalarda, doğalgaz aboneliği almayan daireler ile düşük tüketim sahibi doğal gaz abonelerini belirleyerek, geniş kapsamlı denetim için harekete geçti.

TÜM DAİRELERE HARİCİ KAÇAK HAT ÇEKİLMİŞ

Dicle EDAŞ ekipleri, hafta içinde 3 merkez ilçede toplam 2 bin 945 elektrik abonesini kontrol etti. Kontroller sırasında, yapımı süren konut inşaatları ile yapımı yeni tamamlanmış çok sayıda bina da tarandı. Kaçak taramaları sırasında özellikle yeni yapılan binalarda akıl almaz kaçak elektrik kullanımına dönük ‘altyapı çalışması’ gerçekleştirildiği belirlendi. Bina aydınlatmalarından, sıva altından, asansör boşluklarından apartman dairelerine kaçak kullanım için harici elektrik hatları çekildiği saptandı. Bazı binalarda ise bu durumun abartılarak, istinasız tüm dairelere harici kaçak elektrik hattı çekildiği ortaya çıktı.

MÜTEAHHİTLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Dicle EDAŞ’ın deneyimli kaçak kontrol ekiplerini bile şaşkına çeviren bu yöntemler bir bir belirlenerek harici hatlar sökülürken, bu ve benzer yöntemlerle kaçak elektrik kullandığı belirlenen 400 abone hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı. Bu arada, inşaattan evlere kaçak elektrik hattı çekilen binalardaki abonelerin yanı sıra, binanın müteahhitleri ve yapı denetim firmaları hakkında da cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

Kaçak elektrik kontrolleri sırasında, gelir düzeyi yüksek kesimin oturduğu lüks sitelerde kaçak elektrik kullanımının azımsanmayacak boyutta olduğu da belirlendi.

İHA

Haberin Devamı