Gündem Kaçak gelin ortaya çıktı

Kaçak gelin ortaya çıktı

Paylaş
Kaçak gelin ortaya çıktı

Rize'de 19 Nisan'daki düğünün hemen ardından takılarla birlikte ortadan kaybolan gelin ortaya çıktı

Rize'de 19 Nisan'daki düğününden bir gün sonra takı ve paraları alıp ortadan kaybolan 18 yaşındaki Hülya Güney'in, zorla evlendirildiği için kaçarak İstanbul'daki dayısının evine sığındığı ortaya çıktı. Eşinden ayrıldıktan sonra 13 yıldır göremediği kızı Hülya'nın kendisini telefonla aradığını belirten baba Süleyman Güney ise “Kızımın can güvenliği tehdit altında” diyerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak koruma talebinde bulundu.

GERDEĞE GİRMEDİ

Haberin Devamı

Kalkandere İlçesi'nde oturan 35 yaşındaki Sabri Güven, görücü usulüyle tanışıp nişanlandığı Hülya Güney'le 19 Nisan Pazartesi günü, Rize'deki bir düğün salonunda evlendi. Gelin Hülya Güney, aynı gece yorgun olduğunu söyleyerek eşiyle gerdeğe girmedi. Sabah makyaj yaptırmak istediğini söyleyen Hülya Güney, eşiyle birlikte kuaföre gitti.

Eşine, kuaförün bulunduğu iş merkezi önünde kendisini beklemesini söyleyen Güney, ön kapıdan girdiği iş merkezinin arka kapısından çıkarak ortadan kayboldu. Hülya Güney'in, düğünde takılan yaklaşık 9 bin 500 lira değerindeki altınlar ile 2 bin lira nakit parayı alarak kaçtığını anlayan Sabri Güven, bir günlük eşinin kendisini dolandırdığını belirterek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

13 YILDIR GÖRMEDİĞİ BABASINI ARADI

Hülya Güney, aynı gün (20 Nisan) bindiği otobüsle İstanbul'a gitti ve burada oturan dayısı Sabri İspir'in evine sığındı. Hülya Güney, daha sonra buradan, 13 yıldır görmediği, Rize'de çobanlık yapan babası 48 yaşındaki Süleyman Güney'i telefonla aradı ve zorla evlendirildiği için kaçtığını anlatarak ondan yardım istedi.

BABASI ALTINLARI İADE EDECEK

Eşi Meral Güney'den ayrıldığını ve kızı Hülya'yı 5 yaşına kadar kendisinin bakıp büyüttüğünü analatan Süleyman Güney, “5 yaşından sonra kızımı annesi aldı. Dayıları tarafından büyütüldü. Ben çobanlık yaptığım için kızımı bir daha arayıp soramadım, göremedim. Ara sıra haber alabiliyordum. Evlendirildiğini öğrendim. Damadın ailesini tanıdığım için ‘Orada durmaz’ dedim ve dediğim de çıktı. Düğünden sonra kaçtığını öğrendim. İstanbul'da dayısının evine sığınmış. Beni telefonla arayarak durumu anlattı. Zorla evlendirildiğini, bu yüzden kaçtığını söyledi. Altınların da yanında olduğunu belirtti. Altınları iade edip kızımı koruma altına alacağım” dedi.

Baba Güney, kızının can güvenliğinin tehdit altında olduğu iddiasıyla Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunarak koruma istedi.