Türkiye (Son Dakika) Kaçak hükümlü 7 ay sonra yakalandı

Kaçak hükümlü 7 ay sonra yakalandı

Paylaş
Kaçak hükümlü 7 ay sonra yakalandı

Yakınlarının yardımıyla kaçan kadın hükümlü, 7 aylık takibin ardından yakalandı

Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan, yakınlarının yardımıyla Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nin önünden kaçan hükümlü kadının yakalandığını söyledi. Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 Mart’ta yakınlarının yardımıyla cezaevinin önünden kaçan Ayşegül Nice’nin yakalanması için Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün asayiş ve infaz büro ekiplerinin ortak çalışma yürüttüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Titizlikle yürütülen çalışmanın sonuç verdiğini belirten Pehlivan, gözaltına alınan Ayşegül Nice’nin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara teslim edileceğini kaydetti.

Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nin önünde 21 Mart’ta, "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan hükümlü Aygül Nice, İnegöl’de düzenlenen operasyonda yakalanmış, hakkında kesinleşmiş hapis cezası dolayısıyla akşam saatlerinde cezaevine sevk edilmişti. Polis ekibi, Nice’yi cezaevine teslim edeceği sırada, hapishanenin önünde bekleyen ve hükümlünün yakınları olduğu iddia edilen 15 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı.

Nice’nin yakınları, polis memuru Celal Kaplan’ı, kafasına sert bir cisimle vurarak etkisiz hale getirmişti. Saldırganlar, polisin elinden aldıkları Nice ile olay yerinden kaçmıştı. Polise saldırarak uyuşturucu hükümlüsü Nice’nin kaçırılmasına sebep oldukları iddiasıyla tutuklanan Gülizar Nice (63), Kenan Karan (41), Ferhat Yavuz (26), Emrah Aygül (30), Gülizar Nice (19), Mukaddes Karan (42) ve Ahmet Tezgi (25) hakkında 26’şar yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı. Aynı davada Ayşegül Nice hakkında da "kasten yaralama", "görevi yaptırmamak için direnme" ve "firar" suçundan 19 yıla kadar hapis istenmişti.

AA

Haberin Devamı