Gündem Kaçak içkide inanılmaz yöntem

Kaçak içkide inanılmaz yöntem

Paylaş
Kaçak içkide inanılmaz yöntem

Bağcılar'da düzenlenen operasyonda, sahte içki üretiminde kullanılan akıl almaz bir yöntem daha ortaya çıktı

Şüphelilerin, çöpten topladıkları içki şişelerinin bilyeli kapaklarını kırmamak için sahte içkiyi şırıngalarla şişelere doldurduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bağcılar'da bir evde sahte içki üretildiği ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Yaklaşık 1 ay süren teknik ve fiziki takip sırasında bir spor salonunda yöneticilik yapan Osman K'nın evinde sahte içki ürettiği belirlendi. Komşusu Aykut K.'nın da Osman K.'ya yardım ettiği anlaşıldı. Yapılan tespitlerin ardından 24 Haziran günü Bağcılar'da düzenlenen operasyonda Aykut K. ve Osman K. gözaltına alındı.

ŞIRINGAYLA DOLDURUYORLAR

Şüpheli Osman K.'nın evinde polisleri şaşkınlığa uğratan sistem kurduğu anlaşıldı. Şüphelilerin saf alkol, su ve gıda boyası kullanarak sahte içki hazırladığı, bu içkileri de çöpten topladıkları şişelere doldurduğu belirlendi. Şişelerde bulunan bilyeli kapaklar nedeniyle şüphelilerin şırıngalı doldurma yöntemi kurduğu görüldü. Buna göre şüpheliler hazırladıkları sahte içkileri pet şişelere dolduruyordu. Ardından da pet şişelerin bir ucuna şırınga, bir ucuna da enfeksiyon seti takılıyordu.Pet şişeden çıkan sahte içki şırıngalar vasıtasıyla bilye kapaklar kırılmadan şişelere dolduruluyordu.

Haberin Devamı

BİLYELİ KAPAKLARI KIRMIYORLAR

Şüphelerin sahte içki olduğu anlaşılmaması için bilyeli kapakları kırmamak için bu yöntemi kullandıkları öğrenildi. Şüphelilerin ayrıca sahte içkiyi sattıkları bar ve büfelere 100 liralık içkiyi 30 liraya sattığı ifade edildi. Şüphelilerin sahte içkiyi sattıkları kişileri de “yurt dışından getirdikö diye kandırdıkları öğrenildi.Şüphelilerin evinde yapılan aramalarda 87 adet TAPDK ibareli bandrol, 2 yabancı bandrol, 102 dolu içki şişesi, 426 boş içki şişesi, 5 adet bidon, çok sayıda içki kapağı ve etiketi, 7 adet infüzyon seti, 40 şırınga, 2 adet düzenek ve 20 adet pet şişe ele geçirildi. Emniyette sorgusu tamamlanan 2 şüpheli Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA