Türkiye (Son Dakika) Kaçak kalamar operasyonu!

Kaçak kalamar operasyonu!

Paylaş
Kaçak kalamar operasyonu!

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, bir tırda 5 ton dondurulmuş kaçak kalamar ele geçirdi

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, 5 ton dondurulmuş kaçak kalamar ele geçirdi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Alo 136 Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık İhbar hattına gelen bir ihbarı değerlendiren Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, alınan mahkeme kararının ardından Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinin önünde Mersin’den geldiği belirtilen bir tırda arama yaptı.

Aramada, Endonezya’dan getirildiği belirlenen ve gümrük kayıtları bulunmayan 500 kolide 5 ton dondurulmuş kalamar ele geçirildi. El konulan kalamarlarla ilgili isimleri açıklanmayan 9 kişi gözaltına alındı. Kaçak kalamarların piyasa değerinin yaklaşık 166 bin lira olduğu bildirildi.

Aralarında firma sahiplerinin de bulunduğu 9 kişi hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet suçundan yasal işlem başlatıldı. Bir depoda bekletilen kalamarlarla ilgili işlemin, mahkeme kararından sonra yapılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, vatandaşların çevrelerinde yaşanan kaçakçılık olaylarıyla ilgili "Alo 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattı"na veya "antalyakim@gumrukticaret.gov.tr" e-posta adresine 7 gün 24 saat başvurabileceklerini, kaçak eşyaların yakalanmasını sağlayan kişilere de kanun gereği ödül verildiğini belirttiler.