Gündem Kaçak ocakta zehirlenme: 2 ölü

Kaçak ocakta zehirlenme: 2 ölü

Paylaş
Kaçak ocakta zehirlenme: 2 ölü

Zonguldak'ın Gelik Beldesi'nde bulunan kaçak maden ocağında karbonmonoksit gazından zehirlenen maden sahibi ile bir işçi yaşamını yitirdi

Dağbaca mevkiinde Nemci Öztürk-Serkan Demiro'nun ortaklaşa işlettiği kaçak maden ocağında meydana gelen olayda, kömür üretimi yapmak için yerin 150 metre altına inen 27 yaşındaki Serkan Demiro ile işçilerden 53 yaşındaki Muharrem Balta, karbonmonoksit gazından zehirlenerek yere yığıldı.

İşçilerin uzun süre çıkmaması üzerine ocağa giren 43 yaşındaki İbrahim Zengin, patronu ve mesai arkadaşını yerde yarı baygın halde görünce durumu arkadaşlarına bildirdi.

İbrahim Zengin de arkadaşlarını kurtarmaya gittiği sırada yoğun karbonmonoksit gazından zehirlendi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Maden ocağında yoğun gaz olması nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yardım istendi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, Muharrem Balta'nın öldüğü belirlenirken, durumu ciddi olan Serkan Demiro ve İbrahim Zengin madenden çıkartılarak hastaneye gönderildi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ocağın ortaklarından Serkan Demiro yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İbrahim Zengin'in ise hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Muharrem Balta'nın cesedi madenden çıkartıldıktan sonra Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayı haber alıp hastaneye akın eden işçilerin yakınlarından sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK (DHA)