Gündem Kaçak su yerine uçak yakıtı çıktı!

Kaçak su yerine uçak yakıtı çıktı!

Paylaş
Kaçak su yerine uçak yakıtı çıktı!

Kaçak su yerine uçak yakıtı çıktı!

Küçükçekmece'de bir dükkanda kaçak su satıldığı ihbarı üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri olay yerine geldi ancak söz konusu yer kapalı olduğu için ekipler denetim yapamadı. Bu arada içeriden mazot kokusu geldiğini tespit eden zabıta görevlileri polise haber verdi.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen Küçükçekmece Asayiş Büro ekipleri ise savcılıktan aldıkları kararla dükkana girdi. Çilingir yardımıyla deponun kapısını açtıran polis, su bidonlarına doldurulmuş yaklaşık 1.5 ton uçak yakıtı ele geçirdi.

Dükkanda yapılan incelemelerde uçak yakıtı çalmak için kullanılan tüneli bulan polis, ayrıca hırsızlık operasyonu için kurulan düzenekleri de ele geçirdi. Hırsızların, depodan uçak yakıtının geçtiği boru hattına ulaşmak için tünel kazdıkları ve boruya ekledikleri bir düzenekle uçak yakıtını depoya çektikleri belirlendi.

Kiraya verdiği deponun hırsızlar tarafından uçak yakıtı çalmak için kullanıldığını öğrenen depo sahibi ise, "Yaklaşık beş ay önce kiraladım. Bana su deposu olarak kullanacaklarını söylemişlerdi. Birkaç kez buraya geldim ancak kendilerine ulaşamadım. Böyle bir olayla karşılaşacağım aklımın ucundan geçmezdi" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri'nde görevli bir ekip de olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili yetkililerin, yarın bölgede bir kazı yaparak, kaçak boru düzeneğini iptal edeceği öğrenildi. Hırsızlığı gerçekleştiren şahısların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

DHA