Rauf Tamer Kaçıncı bu?
HABERİ PAYLAŞ

Kaçıncı bu?

Haberin Devamı

Her helikopter düştüğünde aynı sorular aklımıza geliyor. Kaza mı, sabotaj mı? Bununla bitmiyor. Başka sorular da var. Pilot mu acemi? Araç mı bakımsız? Kötü hava şartlarında ne uçuşu bu? Bu defaki galiba farklı. Şartlar ne olursa olsun, her türlü tehlikeyi göze alarak arkadaşlarına yardım etmeye gidiyorlarmış. Takdir edilecek bir durum. Türk Askerine yakışır bir davranış. Lakin, yine de bölgeyi iyi bilmek, dağları ve kayalıkları iyi tanımak, helikopterin huyundan suyundan iyi anlamak lazım. Aksi halde bile bile ölüm.

*

[[HAFTAYA]]

Nasıl oldu, tam bilemiyoruz. Ama sık sık askeri helikopter düştüğüne göre, sık sık askeri jip takla attığına göre, acaba “nerede bir yanlış yapmaktayız” sorusu kafamıza takılıyor. Kimse kusura bakmasın. Kendi el bombamızla, kendi mayınımızla, kendimize epey zayiat verdiğimiz hatırlanacak olursa, bir ehliyet eksikliği de giriyor ihtimaller arasına.

*

İnşallah öyle değildir. Eve özel şoför alırken bile en usta, en iyi, en dikkatli olanını seçtiğimize göre, özel arabamızın bakımını en uzman serviste yaptırdığımıza göre, Mehmetçiği acemi ellere teslim etmeyiz herhalde... Fakat bir aksilik var. Askeri araçlarımızın başına sık sık gelen bu kazalar nedir? Köklü arıza nerededir? Bunu bulup çıkarmak lazım. Şehitlerimize rahmet, milletimize başsağlığı dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder