Bilim - Teknoloji Kaçıncı olduğunuzu bulun!
Paylaş
Kaçıncı olduğunuzu bulun!

Dünyadaki milyarlarca insan arasında kaçıncısınız? Doğduğunuzda kaçıncı insandınız? Cevap bu sitede!

Dünya üzerindeki insan nüfusu son 50 yıl içerisinde tam iki katına çıktı. Yaşam sürelerinin teknolojinin gelişimlerinin de desteği ile uzaması, kaynakların eski zamanlara göre daha bol hale gelmesi son 50 yıl içerisinde küresel Dünya savaşların yaşanmaması gibi faktörler nüfusun bu hızlı artışının önemli nedenleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

7 milyar rakamı ise Birleşmiş Milletler'in yaptığı bir çalışmaya ile ortaya çıktı. Hindistan'da doğan bir kız çocuğunu dünyadaki 7 milyarıncı insan olarak belirleyen BM, buna rağmen hesaplamalarında %1 ile %2 arasında bir sapma olabileceğini söylüyor. Yani nüfus bu rakamdan yaklaşık 100 milyon daha fazla ya da az olabilir.

Peki bu 7 milyar içerisinde siz kaçıncı sıradasınız? BBC'nin sitesinde yer alan ufak bir hesaplama aracı bu sorunun cevabını vermek için geliştirilmiş. Şu adresten ulaşabileceğiniz araca önce gün, ay, yıl olarak doğum tarihinizi girmeniz ve önce "Go" ardından da "Next" bağlantılarına tıklamanız gerekiyor. Sonraki ekranda ülkenizi, bir sonrakinde cinsiyetinizi seçip son kez "Next"e tıklayarak kendi sıralamanızı görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Resimlerle: Bundan 25 yıl önce insanlığı etkileyen olaylar...

Kaynak: CHIP Online