Gündem Kaçırılan öğretmen bulundu

Kaçırılan öğretmen bulundu

Paylaş
Kaçırılan öğretmen bulundu

Kaçırılan öğretmen bulundu

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi’nde geçen pazartesi günü, görev yaptığı okulun önünden zorla otomobile bindirilerek kaçırılan nişanlı öğretmen 20 yaşındaki S.B., dün gece polis tarafından tutulduğu evden kurtarıldı. Nişanlı öğretmeni kaçıran ve polis tarafandan aranan Ramazan K. da bugün özel harekat polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Haberin Devamı

Ergani Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda anasınıfı öğretmeni olan S.B., 4 gün önce okul çıkışında, Kömürtaş Köyü’nde oturan 23 yaşındaki Ramazan K. ve yanında bulunan Zülfikar B., Ahmet K. ve Mehmet Salih A. tarafından zorla otomobile bindirilerek kaçırıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin gözü önünde gerçekleşen olayın ardından haber verilen polis ve jandarma kapsamlı operasyon başlattı.

Kaçırma olayına yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen Zülfikar B., Ahmet K., ve Mehmet Salih A., dün yakalandı. Yakalanan 3 kişi, sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Polis, kaçırılan öğretmeni bulmak için çalışmalarını sürdürürken, iki ailenin büyükleri de devreye girdi. Öğretmen S.B.’nin Diyarbakır’ın merkez Dökmetaş Köyü’nde bulunduğu belirlendi. Dün akşam eve giden polis, burada bulduğu S.B.’yi kurtarırken, onu kaçıran Ramazan K., baskın öncesi kaçarak ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

Ergani Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen S.B.’de herhangi bir yara izine veya rahatsızlığa rastlanmadı. Ailesine teslim edilen S.B., kaçırıldıktan sonra gözlerinin bağlandığını ve 7 ayrı yere götürüldüğünü, kötü muameleyle karşılaşmadığını söyledi. Kendisini kaçıran Ramazan K’nın psikolojik sorunları olduğunu söyleyen S.B., "Üzerinde silah vardı, bana kötü bir şey yapacak diye korktum. Ama hiç bir şey yapmadı. Kendisini sürekli beni bırakması için ikna etmeye çalıştım. Kötülük yapmaması için onunla evleneceğimi söyledim. En son dün, üzerindeki silahı beni götürdüğü evdeki yakınlarına vermesini sağladım" dedi.

Ramazan K.’nin 1 yıl önce S.B.’nin amcasının kızını kaçırdığı, ancak ailesinin evlenmesine izin vermeyip kızı geri aldığı belirtildi. Kızın alınması üzerine Ramazan K., yakınlarına sürekli, "Ben o aileden mutlaka bir kızla evleneceğim" dediği ve S.B.’yi de bu yüzden kaçırdığı ileri sürüldü.

ÖZEL HAREKAT OPERASYONUYLA YAKALANDI

Öğretmen S.B.’nin dün akşam bulunmasının ardından, polis kaçan Ramazan K.’yı her yerde aradı. Ramazan K.’nın Ergani’de ablasının evinde olduğunu belirlenince özel harekat polislerinin katıldığı operasyon düzenlendi. Operasyonda Ramazan K., yakalanırken, evde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Polis, Ramazan K. ile evde bulunanları gözaltına aldı. Ramazan K., polisteki ilk ifadesinde, "Onu seviyorum. Evlenmek için kaçırdım" dedi.

Haberin Devamı

Esat TAŞTEKİN- Canan ALTINTAŞ/ERGANİ (Diyarbakır), (DHA)