Gündem Kaçırıldı, mesajla kurtuldu

Kaçırıldı, mesajla kurtuldu

Paylaş
Kaçırıldı, mesajla kurtuldu

Kaçırılan kız, annesine mesaj çekip kurtuldu

Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde ailesiyle birlikte oturan 19 yaşındaki S.K., iddiaya göre akrabaları olan biri kadın 3 kardeş tarafından zorla kaçırıldı. Minibüsle köye götürülen genç kız kendisiyle evlenmek isteyen 25 yaşındaki Serkan Y.’nin cinsel istismarına maruz kaldı. Köyde bir eve kapatılan S.K., kurtulamayacağını anlayınca tuvalete gideceğini söyleyerek yalnız kaldı. Annesine mesaj çekerek kendisini kaçıran kişilerin adını bildiren S.K., “Beni ne olur kurtarın” diye yazdı. Ailenin şikayeti üzerine polis tarafından kurtarılan genç kız, 3 kardeşten şikayetçi oldu. Tutuklanan kardeşler çıktıkları ilk mahkemede suçlamaları kabul etmedi.

Haberin Devamı

Tekkeköy İlçesi’nde Ocak ayında meydana gelen olayda S.K., yolda karşılaştığı dayısının eşi olan Nuray B. (23) ile onun kardeşleri olan Serkan Y. ve Erkan Y. (26) tarafından zorla kaçırılıp minibüsle ilçeye bağlı Yazılar Köyü’ne götürüldü. İddialara göre yolda giderken Serkan Y. evlenmek istediği genç kızla iki kardeşinin yanında zorla cinsel ilişkiye girmek istedi. Ancak S.K. direnip karşı koyunca vazgeçti. 3 kardeş genç kızı bir akrabalarının evine götürdü. S.K. buradan kurtulamayacağını anlayınca, tuvalete gideceğini söyleyerek yalnız kaldı. Kardeşlerin almayı unuttukları cep telefonundan annesine mesaj çekerek akrabaları olan sanıkların isimleri bildirip, “Beni ne olur kurtarın” diye mesaj yazdı. Bunun üzerine anne Fatma K. polise giderek kızının kaçırıldığını söyleyip mesajı gösterdi. Harekete geçen ekipler, Yazılar Köyü’ne giderek zorla kaçırılan ve alıkonulan genç kızı kurtarırken, Nuray B., Serkan Y., ve Erkan Y. kardeşleri de gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan üç kardeş ‘cinsel istismar ve hürriyeti tahdit’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

‘KAÇMAYA BİRLİKTE KARAR VERDİK’

Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi ’nde yapılan ilk duruşmaya katılan sanıklardan Serkan Y., genç kızı zorla kaçırmadığını savunarak şöyle dedi:
“4 aydır gönül ilişkimiz vardı. Birlikte kaçmaya karar verdik. Köye gidince, oranın şartlarını beğenmedi ve ağlamaya başladı. Ailesine dönmek istediğini söyledi. Bu sırada polisler geldi. Kendisini seviyordum ve evlenmek istiyordum. Kötü bir amacım yoktu. Yolda giderken de kendisine hiçbir kötü hareketim olmadı.”

Diğer iki sanık da suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

MİNİBÜSTE ÜZERİME SALDIRDI’

Duruşmaya katılan S.K. ise, sanıklardan Nuray B. ile yolda karşılaştığını ve sağlık ocağına gideceği için ona eşlik ettiğini kaydederek şöyle konuştu:

“Telefon açıp kardeşlerini çağırdı. Serkan 1.5 yıl önce bana arkadaşlık teklif etmişti. Ben de kabul etmemiştim. Beni zorla minibüse bindirdiler. Sonra köye götürdüler. Yolda giderken Serkan’a başka birini sevdiğimi ve beni bırakmasını söyledim. Ama bana ‘artık onu unut. Sen benim olacaksın’ diyerek minibüste iki kardeşinin yanında üzerime saldırdı. Pantolonumu çıkarmaya çalıştı. Karşı koydum. Beni bir eve götürdüler. Telefonumu almayı akıl edemediler. Tuvalete gideceğimi söyledim. Yalnız kalınca da anneme mesaj çekip kaçırıldığımı söyledim. Hepsinden şikayetçiyim.”

Haberin Devamı

Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve genç kızın ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verip duruşmayı erteledi. Tutuklu sanıklardan Nuray B.’yi de, üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını dikkate alarak tahliye etti.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)