Siyaset Kaçmaz'da da suç bulunamadı
Paylaş
Kaçmaz'da da suç bulunamadı

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, hakim Osman Kaçmaz'a suç unsuruna rastlanmadığı için dinleme kayıtlarının imha edildiğini bildirdi

Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın telefonlarının “Ergenekon Terör Örgütüne üye olmak” iddiasıyla dinlendiği ortaya çıkmıştı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı önceki gün Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun dinlemelerinde suç unsuruna rastlanmadığını açıklamıştı.

Savcılık dün de Hakim Osman Kaçmaz’a suç unsuruna rastlanmadığı için dinleme kayıtlarının imha edildiğini bildirdi. İmha kararında dinlemelerin detayları da ortaya çıktı.

Cebi de işi de dinlenmiş

Buna göre Hakim Kaçmaz’ın cep telefonlarından biri 6 ay, diğer cep hattı da 19 gün dinlenmiş. Kaçmaz’ı takip için Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ait telefon da 4 ay 11 gün dinlenmiş.

Bu sırada aralarında hakimlerinde bulunduğu 20’ye yakın adliye personelinin de dinlediği anlaşıldı.

Osman Kaçmaz hakkındaki ilk dinleme kararı “Kayıp trilyon” davasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yargılanması yönündeki kararından sonra 14 Ekim 2008’de, ikinci dinleme kararı ise 2 Aralık 2008’de alınmış.

Haberin Devamı