Gündem Kaçmaz'dan 'F Tipi' savunma

Kaçmaz'dan 'F Tipi' savunma

Paylaş
Kaçmaz'dan 'F Tipi' savunma

Osman Kaçmaz sözlü savunmasında “Alfabenin bir harfi ile adlandırılan bir cemaat ülkenin tüm kalelerini ele geçirdi” dedi

'ALFABENİN BİR HARFİ KALELERİ ELE GEÇİRDİ'

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan’a yargı yolunu açan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘soruşturmasının gizliliğini ihlal’den dava açılmıştı.

Kaçmaz’ın yargılanmasına dün Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nde başlandı. Osman Kaçmaz sözlü savunmasında “Alfabenin bir harfi ile adlandırılan bir cemaat ülkenin tüm kalelerini ele geçirdi” dedi. Daha önce de CHP Lideri Baykal ‘F’ tipi bir örgütlenmeden söz etmişti.

'CADI AVI BAŞLATILDI, GEREKİRSE YANARIZ'

Baykal’ın Fethullah Gülen cemaatini kastettiği anlaşılmıştı. Osman Kaçmaz’ın da bu sözleriyle Gülen cemaatini işaret ettiği öne sürüldü. “Bu siyasi bir davadır” diyen Osman Kaçmaz, “Kimse şimdiki gücüne güvenmesin kimin kimi yiyeceğine su karar verir” dedi.

Haberin Devamı

Osman Kaçmaz şunları söyledi: Benim de içinde bulunduğum hedef seçilen kişilere cadı avı başlatılmıştır. Cadı ilan ederek, bizleri yakmak isteyenler şunu unutmasın: Gerekirse yanacağız.