Dünya Kaddafi saldırıya geçti

Kaddafi saldırıya geçti

Paylaş
Kaddafi saldırıya geçti

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin kararıyla başlatılan Şafak Yolcuğu Operasyonu dördüncü gününe girerken, Kaddafi güçleri de saldırıya geçti

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin ülkenin batısındaki Zintan'a saldırdığı bildirildi. El Cezire'nin haberinde, ağır silahlar kullanan Kaddafi güçlerinin kentin denetimini ele geçirmeye çalıştığı belirtildi.

El Cezire televizyonu, dün akşam da Kaddafi güçlerinin Zintan'ı bombaladığını, bombardımanın birkaç saat sürdüğünü duyurmuştu.

>> SİVİL HAVAALANI VURULDU

Kaddafi'ye bağlı güçlerin, ülkenin batısındaki Misrata'ya da saldırdığı bildirildi. Görgü tanıkları, Kaddafi güçlerinin muhaliflerin denetimindeki Misrata'ya tanklarla top ateşi açtığını söyledi.

ÖLENLER ARASINDA ÇOCUKLAR VAR

Kaddafi'ye bağlı güçlerin, ülkenin batısındaki Misrata'da düzenlediği topçu saldırısında can kaybı olduğu, ölenler arasında çocukların bulunduğu bildiriliyor.

Görgü tanıkları, muhaliflerin denetimindeki kente yapılan saldırıda bir sivil aracının isabet aldığını, araçta bulunanlardan 4'ünün çocuk olduğunu belirtti.

Reuters'a telefonla açıklama yapan bir kent sakini, keskin nişancıların da saldırılarda yer aldığını söyleyerek, ölen çocuklardan en büyüğünün 13 yaşında olduğunu ifade etti.

DÜNKÜ SALDIRILARDA 40 KİŞİ ÖLDÜ

Kaddafi güçleri tarafından Misrata kentine dün düzenleen saldırılarda 40 kişinin öldüğü bildirildi. Bir kent sakini, Reuters'a telefonla yaptığı açıklamada, bu rakamı muhaliflerin kurduğu Milli Komite'nin bir üyesinden aldığını söyledi, ancak bunlardan kaçının sivil olduğunu belirtmedi. Aynı kişi, kentte insani dram yaşandığını da ifade etti.

RADARLAR VURULDU

Koalisyon güçleri, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin güçlerine ait iki hava savunma üssündeki radarları vurdu. El Cezire'nin haberinde, koalisyon güçlerinin dün gece vurduğu üslerin, muhaliflerin karargahı Bingazi'nin doğusunda bulunduğu kaydedildi.

Koalisyon güçlerinin, akşam başkent Trablus'un 10 kilometre doğusundaki Busetta deniz üssünü vurduğu da belirtilmişti.

"LİBYA'DA ABD UÇAĞI DÜŞTÜ"

İngiltere'de yayımlanan Daily Telegraph gazetesi, Libya'da bir Amerikan savaş uçağının düştüğünü duyurdu. Gazetenin internet sitesindeki haberde, F-15E tipi uçağın teknik sorun yüzünden düştüğü belirtildi.

Haberini bölgedeki muhabirine dayandıran gazete, uçağın pilotunun muhalifler tarafından kurtarıldığını bildirdi.

Haberin Devamı