Gündem Kaddafi'nin korumalarından Türk gazeteciye dayak

Kaddafi'nin korumalarından Türk gazeteciye dayak

Paylaş
Kaddafi'nin korumalarından Türk gazeteciye dayak

Hürriyet gazetesi muhabiri Cenker Tezel, Kaddafi'nin oğlunun korumalarından feci şekilde dayak yedi

Hürriyet gazetesi magazin muhabiri Cenker Tezel, Fulya'daki Al Jamal Bedani adlı gece kulübünde Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin oğlunun fotoğrafını çekmek isterken, 4-5 korumanın saldırısına uğradı. Fotoğraf makinası kırılan ve başından yaralanan Cenker Tezel gözaltına alınırken, saldırganlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Cenker Tezel, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlunun Al Jamal Bedani adlı gece kulübünde eğleneceği istihbaratı üzerine, saat 00.30 sıralarında buraya gitti. Bir süre bekleyen Cenker Tezel, oğul Kaddafi'nin gece kulübüne girdiğini görünce fotoğraf çekmek istedi.

TV KAMERALARI KAYDETTİ

Bu sırada Kaddafi'nin korumaları Cenker Tezel'e hakaret ederek iteledi. Tezel, korumalara işini yaptığını söyleyince, tekme tokat saldırıya uğradı. Yere düşen ve ayağa kalkarak kaçmak isteyen Tezel, onlarca kişinin bakışları arasında 4-5 koruma tarafından feci şekilde dövüldü. Bu sırada Fox TV'de yayınlanan ‘Bizden Kaçmaz’ adlı programın ekibi olup biteni kaydetti.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Cenker Tezel ve saldırganları Beşiktaş Polis Merkezi'ne götürdü. İki taraf da birbirlerinden şikayetçi oldu. Bunun üzerine Tezel ile korumalar alkol muayenesi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Daha sonra ifadeleri alınan saldırganlar serbest bırakıldı. Tezel ise savcının talimatı ile gözaltına alındı. Tezel'in sabah saatlerinde adliyeye çıkartılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

ÜÇ SAAT SONRA GÖREBİLDİM

Olaydan sonra polis merkezine gelen Magazin Gazetecileri Derneği Avukatı Hasan Kılıç, Cenker Tezel ile 3 saat sonra görüşebildiğini söyledi. Kılıç, “Meslektaşımız görevini yapmak isterken, darp edilip haksız yere saldırıya uğramıştır. Arkadaşımız haklı olmasına rağmen gözaltına alındı. Karşı taraf ise serbest bırakıldı. Burada çifte standart uygulanıyor. Başından yaralanan müvekkilim, hastaneye gitmesi gerekirken, götürülmedi” diye konuştu.

Sefa KIDIK/İSTANBUL,(DHA)