Dünya Kaddafi'nin oğlundan açık tehdit

Kaddafi'nin oğlundan açık tehdit

Paylaş
Kaddafi'nin oğlundan açık tehdit

Muhalif güçlerle savaşını sürdüren Libya Muammer Kaddafi'nin gözde oğlu Saif El İslam Kaddafi, İtalya'yı açıkça tehdit etti

Libya’nın başkenti Trablus’daki Rixos Hotel’de, İtalyan gazetecilerle görüşen Saif El İslam, "İtalya’nın tutumu karşısında şok olduk ve çok kızdık. Çünkü siz (İtalya) Libya’nın dünyadaki ilk partnerisiniz; gaz, petrol ve ticarette. Berlusconi bizim arkadaşımız. Biz yakınız, arkadaşız. Bu tutumu Fransa’dan, İngiltere’den, İsveç’ten bekleyebilirdik, ama İtalya’dan değil. Bakın Çinliler, Brezilyalılar, Hindular, Ruslar, Güney Afrikalılar bize destek oluyor. Ama İtalyanlar nerede?" ifadesini kullandı. Saif El İslam, Libya’nın İtalya’ya mesajının son derece açık olduğunu belirterek, "Mesaj açık:

Haberin Devamı

Libya halkı bütündür. En kısa zamanda teröristlere karşı bu mücadeleyi kazanacağız, en kısa zamanda herkesle hesaplaşacağız. İtalya’nın yerine Çin veya Rusya’yı koymak çok kolay olacak. Çinliler, İtalya’nın yerini alıp, bizim birincil partnerimiz olmayı istiyorlar. Bu nedenle dikkatli olun. Eğer partneriniz sizi aldatırsa, siz ne yaparsınız?" diye konuştu.

"PETROL BÖLGESİ KONTROL ALTINDA"

Libya’da üretimi bulunan İtalya’nın en büyük enerji firması Eni’nin Genel Müdürü Paolo Scaroni’nin, Libya’daki üretimi bir kaç gün içinde durduracakları yönündeki açıklamasıyla ilgili ise Saif El İslam, "Scaroni , Şükrü Ganem ile diyalog halinde. Ras Lanuf terminalininin kontrolünü geri aldık. Brega’yı da almak üzereyiz. En kısa zamanda gaz ve petrol bölgesinin kontrolünü tamamen elimize geçecek" dedi.

Haberin Devamı

"İTALYA UYAN"

"İtalyanlar, bizim zayıf ve yıkıma yakın olduğumuzu sanıyor. Ama biz çökmeyeceğiz" diyen Saif El İslam, "Milisler ülkenin kontrolünü alırsa, bir sonraki kurban İtalyanlar olacak, milyonlarca mülteci İtalya’ya gidecek, teröristler Tablus sahilinden Lampedusa ve Sicilya’ya atlayacak. İtalya için kabus olacak. Uyanın" dedi.

BERLUSCONİ’YE "DİKKATLİ OL" MESAJI

Saif El İslam Kaddafi, Berlusconi’ye "Libya, İtalya için bir cephedir. Bugün burada olanlar yarın size (İtalya) olacakları tayin edecek. Tekrar söylüyorum. Dikkatli olmalısınız" mesajını gönderdi. Saif El İslam Kaddafi, muhaliflere karşı Kaddafi yönetiminin acımasızca katliam yaptığı yönündeki iddialarla ilgili de, "Trablus’da bu iddiaları destekleyecek kanıtlar gösterin. Mayınları, uçak bombalarını, paralı askerleri gösterin, gösterin. Gerçek dostluğun zamanıdır. İtalya pozisyonunu değiştirmeli" diye konuştu.

SONUNA KADAR SAVAŞ

Kaddafi’nin oğlu aynı zamanda, muhalif güçlerle anlaşmaya varılmasının mümkün olmadığını söyleyerek, "Sonuna kadar savaşacağız. Bu teröristler demokrasi, seçim veya değerler hakkında konuşmuyor. Onlar sadece terörist" dedi. Sail El İslam Kaddafi, "Babanız İtalya’ya gider mi" sorusunu da, "Dürüst olmak gerekirse, bizden hiç kimse İtalya’ya tatil veya başka nedenle gitmeyecek. Şimdi savaş zamanı" şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

Eda BERKBAYRAK / DHA