Dünya 'Kaddafi'ye gençleştirme ameliyatı yaptım'

'Kaddafi'ye gençleştirme ameliyatı yaptım'

Paylaş
'Kaddafi'ye gençleştirme ameliyatı yaptım'

Brezilyalı cerrah Liacyr Ribeiro, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi'ye 1995'te bir ''gençleştirme ameliyatı'' yaptığını iddia etti.

Brezilya'da yayımlanan Epoca dergisine açıklamalarda bulunan 70 yaşındaki Brezilyalı cerrah Liacyr Ribeiro, Kaddafi'nin ''anlaşılmayacak bir ameliyat'' istediğini ve ''Uzun yıllardır iktidarda olduğunu ve gençlerin kendisini yaşlı biri görmesini istemediğini'' söylediğini anlattı.

Haberin Devamı

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yi de ameliyat ettiği sanılan Ribeiro, ''eğitimli, zeki olmasına karşın Kaddafi'yi biraz soğuk, çekingen ve içe dönük'' bulduğunu belirtti.

1994'te Trablus'ta bir plastik cerrahi kongresine katıldığı sırada dönemin Sağlık Bakanı Muhammed Zaid'in kendisiyle temasa geçtiğini belirten Ribeiro, kongre bitiminde bakanın ''size çok kıymetli birini tanıştıracağım'' dediğinde, Zaid'in göğüs ameliyatı için karısını getireceğini sandığını kaydetti.

Ribeiro, Albay Kaddafi'nin sığınağına gittiklerinde Zaid'in ''Liderimizi muayene edeceksiniz'' dediğini belirtti.

Ribeiro, 1995'te Libya'ya geri döndüğünü ve saç naklinde uzman meslektaşı Fabio Nacach ile birlikte ameliyat ettiği Kaddafi'nin karnındaki yağları çektiğini, kırışıklıklarına ve elmacık kemiğine operasyon uyguladığını, göz kapaklarını iyileştirdiğini ve yüzünün sağ tarafındaki bir yaranın silindiğini anlattı.

Haberin Devamı

Brezilyalı cerrah, Kaddafi'ye para ödetmediğini ancak daha sonra kendisinin, içi dolar ve Fransız Frangı dolu bir zarf gönderdiğini de sözlerine ekledi.